Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

UlaB 00:04, 07 sty 2020

Sharp też strzela - jak to ujęła Danka - mi nie przezkadza, chociaz na piczatku zastanawialismy sie czy tak ma byc czy cos nie halo Jak pisalam nigdy nie wyłączalam (mycie idzie ekspresem wiec po prostu otwieram drzwi i myje).
Magara 00:27, 07 sty 2020

doradzałam Karoli no frosta, ale o strzelaniu nic nie wiem moja zamrażarka stoi w piwnicy, gdzie osobiście rzadko bywam małżonek bywa znacznie częściej ale się nie żalił, że jest ofiarą ataków jutro podpytam
niemniej jednak i tak wybrałabym lodówkę, która strzela niż taką, którą trzeba odmrażać natura leniwca
popcorn 04:05, 07 sty 2020

Hahaha. Wybrałam Electrolux. Będzie we wnęce dość daleko od sypialni, może przeżyjemy i nie będzie słychać strzelania jak nie ją zabudują dookoła będzie trudno się tam dostać żeby ją wyłączyć...

Dziękuję Wam i pozdrawiam!
Gosiek33 06:17, 07 sty 2020

Też mam Samsunga no frost i nie strzela

Głupszej odpowiedzi serwisu trudno szukać To jest autoryzowany serwis Samsunga?
popcorn 07:44, 07 sty 2020

Hahaha

Plan na dziś. Praca oczywiście. Zamówić nowe toalety (próbowałam zabrać wcześniejsze z budowy ale za cholerę nie doniosłam ich do auta, pojedyńczo). Obdzwonić miejsca z moją sofą w okolicy może ktoś ma ją w jakimkolwiek kolorze na stanie tak żeby można było jechać i usiąść (Etap sofa). Szukać nadal lamp z długim zwisem. Ktoś wie jaka firma ma długie linki - problem z tym wysokim sufitem, potrzebuję trzy duże lampy na długich przewodach... zawsze będę te przewody/linki mogła wymienić jak nic nie znajdę, ale wolałabym jednak nie. Kupię też okap do montażu w szafce który wybrałam.

Dziś wraca hydraulik i odpala ogrzewanie. Przychodzi domówionych 30 belek wełny i klej do styropianu, ocieplenia poddasza i sufitów ciąg dalszy. Za tydzień przyjeżdża ekipa od wentylacji. Za dwa tygodnie wraca ekipa od płytek i łazienek i je kończy. Za 3 tygodnie mam mieć montaż kuchni
Jola_M 09:17, 07 sty 2020

PS. Bosch tez strzela
popcorn 10:07, 07 sty 2020

Okap kupiony. Lampy obgadane z elektrykiem, powinien dać radę przedłużyć kabel i linki.
Dodzwoniłam się do Bydgoszczy do producenta, moja sofa jest w Katowicach, czeka mnie wycieczka hmmmm
UlaB 10:37, 07 sty 2020

Magara napisał(a)
doradzałam Karoli no frosta, ale o strzelaniu nic nie wiem moja zamrażarka stoi w piwnicy, gdzie osobiście rzadko bywam małżonek bywa znacznie częściej ale się nie żalił, że jest ofiarą ataków jutro podpytam
niemniej jednak i tak wybrałabym lodówkę, która strzela niż taką, którą trzeba odmrażać natura leniwca

no właśnie, leniwiec
ja bym raczej okreslila ten odgłos jak stuknięcie. Zdarza mi sie to slyszec wieczorem gdy w domu cisza. Moze z raz - dwa razy w miesiącu. Serwisu nie pytalismy ale po prostu zajrzelismy do instrukcji i tam byla informacja pokrótce wyjasniająca co to i dlaczego. Zamrazarki z kotlowni nie slysze tonie wiem czy wszystkie tak mają Moze w tych najnowszych sprzetach zostalo to wyeliminowane. A nawet jesli nie to i tak bym kupila drugi raz taką samą lodówke
popcorn 10:46, 07 sty 2020

To dobrze, bo mnie przekonałyście do no frosta.

Dostałam zdjęcia sofy, podoba mi się, mam nadzieję że jest wygodna.

Miłego dnia
deszczowymaj 14:49, 07 sty 2020

Ja mam Indesit no Frost i też strzela a robi to zazwyczaj wtedy gdy próbuje sama(lodówka) wyregulować temperaturę ..czyli jak np. na raz napcham za dużo do zamrażalnika, gdy ją myję, albo gdy w kuchni mam bardzo gorąco,to strzela chyba chcąc się ochłodzić albo nawet wtedy gdy na dworze jest bardzo gorąco i otwieram okno
W nocy czasami też strzela i to wtedy gdy domownicy wieczorem zbyt intensywnie ją okupowali