Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 09:01, 22 lip 2019

Dzięki Dziewczyny. Czekałam na ekipę Bartka dłuuugo i sorry ale mam dość już teraz. Też mieli noclegi wykupione nieopodal. Też myślałam że będą pracować dobrze i długo w końcu wieczorem do rodziny się nie spieszą. Popracowali. Ile? Niecałe 2 tygodnie? Za taką kupę kasy?
Wszyscy mają terminy potrzebuję kogoś komu się będzie chciało i kto będzie miał ochotę pracować. Po prostu. To jest jakaś masakra płakać mi się chce.
popcorn 20:39, 22 lip 2019

Ogród. Tutaj. Pożyczony.

Hosty od Justynko

Nikita 01:13, 23 lip 2019

Carola, Q**** Mać! Masakra, MASAKRA, M A S A K R A jakaś!!!!
Musisz znaleźć kogoś komu zależy na robocie i jest...jakby to napisać... pracowitym profesjonalistą...żadne ekipy "złotych rączek" i "będzie Pani zadooowolona". Taką ekipę już miałaś (czytaj: Bartek)
Czytając to wszystko też pomyślałam o góralach...może na Podhalu poszukaj...blisko mają do Ciebie.
I umowę podpisuj taką jakby każdy był oszustem i złodziejem...lepiej teraz na zimne dmuchać. Nie ma że boli - PŁACISZ TO WYMAGASZ!!! Ty tu jesteś szefową i Ty "pociągasz za sznurki" !

Przytulam cię bardzo mocno (przekazując dużo, dużo mojej energii), żebyś miała siłę być teraz samcem alfa...tytanem w spódnicy.
Trzymam kciuki i wierzę w ciebie, DASZ RADĘ...bo jak nie Ty to kto ?
Jesteś niezwykła, nietuzinkowa i setki oczu ogrodowiskowych patrzą na ciebie kibicując Ci i życząc powodzenia!

Buziak ogromny !!!!
Bogdzia 20:29, 23 lip 2019

Szkoda ze nie przyjechałas, liczyłam na to ze przyjedziesz ale trudno. Przy jakiejs okazji dostaniesz od Gosi 5 groszków wiosennych różowych bo ona sie w okolice Krakowa wybiera wiec jakos do Ciebie mam nadzieje dotrą.
popcorn 07:53, 24 lip 2019

Madzia dzięki. Zobaczymy. Myślę że się porwałam z motyką na słońce. I gdybym była facetem to może ktoś by mnie traktował poważnie. Mam dosyć szczerze i nie wiem co z tym fantem zrobić.

Bożenko, dziękuję! Przepraszam ale w ogóle nie mam głowy do niczego ostatnio może gdybym zaglądała tu częściej na forum albo oprzytomniała i przypomniałabym sobie że to już ten weekend to bym pojechała po prostu żeby się rozerwać oderwać od tego bałaganu tutaj i zobaczyć Was. Przepraszam wypadło mi z głowy. Młodą wybierałam na kolonie, mieliśmy jej kuzynów też, było wesoło. Nie-dziękuję za groszki ale fajnie!
sylwia_slomc... 08:02, 24 lip 2019

popcorn 13:30, 24 lip 2019

Dobra ogarnęłam bałagan na razie.

Kierbud mi się trafił wporzo znalazł mi gostka który mi kończy fundamenty pod jego nadzorem i kontrolą. We dwóch powinni do końca tygodnia zalać nareszcie.

Szukam ekipy na dalej, dzisiaj mam dwa spotkania.
Wyceniam osobno przyłącze wody i zakopanie szamba i podłączanie do domu. To ekipa z koparką więc od razu by mi ziemię rozplantowali i ogarnęli działkę. Jak dom (wreszcie) może kiedyś stanie to ocieplenie i kostka najpierw bo chcę sadzić dookoła na jesieni buahahaha czyli trochę nie po kolei.

No ale wykańczanie środka mi trochę zajmie zwłaszcza bez ekip i kasy ; ) i tak pożyczam ale wykończeniówka to studnia bez dna.

Cieszę się że fundamenty chociaż będą, bo nie może leżeć styropian na wierzchu z żelastwem rdzewiejącym na deszczu i słońcu. Teraz byle kogoś normalnego znaleźć na później.

Ci ludzie wydają się normalni może to koniec złej passy?
AnnaMS 13:36, 24 lip 2019

Oby tak było jak mówisz Trzymam kciuki
Gosiek33 14:15, 24 lip 2019

Oby, teraz do przodu
AniazZielone... 15:35, 24 lip 2019

Karola, czytam ostatnio twój wątek i przeraża mnie to co piszesz o fachowcach
Niestety nie znam żadnej ekipy, która byłaby ci potrzebna, za to mam męża instalatora jakbyś kiedyś potrzebowała. Robi wszystkie instalacje i naprawdę fachowo, łącznie z monitoringiem. Na działce on nam wszystko poprzerabiał
Trzymam kciuki, aby wszystko szło do przodu, a nie pod górkę