Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Kasya 20:57, 30 sie 2020

No nie mogę wyjść z podziwu jaka ty masz klęske urodzaju we wszystkim
popcorn 21:47, 30 sie 2020

Kasia, dobra glina nie jest zła rośnie większość, a że miejsca i słońca sporo, to się udaje pozdrawiam!!!
mikina34 08:22, 31 sie 2020

popcorn napisał(a)
Żeby było śmiesznie, to jest cukinia buahahha
Ta okrągła. Mam 5 roślin, właściwie to nie mam, własnie zostały wyrwane. Jedna by wystarczyła. Przestałam zrywać małe owoce, zawiązaly się ogromniaste, zostawiłam je na nasiona dla dziewczyn i oto one

Ooo, to i bym sie pisała na te nasionka czy to jest Tondo di Piacenza ? Matuchno jak to to się ładnie nazywa
popcorn 08:35, 31 sie 2020

Mam gdzieś opakowanie, bardzo możliwe że to to
Oczywiście zostawię dla Ciebie też

buziaki!!!
UlaB 09:56, 31 sie 2020

mikina34 napisał(a)

Ooo, to i bym sie pisała na te nasionka czy to jest Tondo di Piacenza ? Matuchno jak to to się ładnie nazywa

to te cukinie
W sklepach były nasiona 2 odmian - ciemnozielona i jaśniejsza, ale jak wysiałam obie wyszły takie same
popcorn 10:04, 31 sie 2020

Mam zielone i żółte. Wyrosło to co powinno być, to co na opakowaniu. Buziaki, Baby!
UlaB 15:55, 31 sie 2020

Ja mowie o kulkach
Karola, jestes moim guru warzywnym - ogarniemy dzialke rekreacyjną to tez zrobie warzywnik i bede kopac wstecz Twoj wątek juz mi rolnik powiedzial gdzie najlepiej beda tam rosly warzywa nie pytany ofkors
popcorn 16:23, 31 sie 2020

Hehe Super! Trzymam kciuki!

Ogród jest po to też żeby się najeść, wychodze rano otwierać kurki a w weekendy poźniej się szwędamy, doglądamy roślin i skubiemy owoce. A warzywa codziennie do obiadu. Dawno żadnych warzyw nie kupowałam, nawet ziemniaki mamy swoje!
Słonecznik na topie teraz w ramach przekąski, a pierwsze orzechy włoskie i laskowe zaczynają spadać No i kompoty ze skrzynki śliwek zroione hihihi słoików mi zabrakło

pozdrawiam!
sylwia_slomc... 16:38, 31 sie 2020

UlaB napisał(a)
Obsmialam sie z postu Sylwi - gotowanie kurom

A tu nie ma się z czego śmiać dawniej rolnicy zamiast paszy co dwa dni nastawiali na parnik gar ziemniaków do uparowania dla nich potem je siekali z pokrzywą, liśćmi buraczanymi i ospą i to dawali- czyli dosłownie gotowali kurom
tulucy 16:54, 31 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

A tu nie ma się z czego śmiać dawniej rolnicy zamiast paszy co dwa dni nastawiali na parnik gar ziemniaków do uparowania dla nich potem je siekali z pokrzywą, liśćmi buraczanymi i ospą i to dawali- czyli dosłownie gotowali kurom

Kwestia wygoda kontra zdrowe jedzenie kiedyś psom czy kotom też się gotowało teraz sucha i mokra karma, więc po co się przemęczać... zwłaszcza że mięso teraz faszerowane różnymi świństwami.