Gotuję kurom obierki po ziemniakach za każdym razem. Czasem kaszę i ryż. Dostają zielone resztki, surowe i gotowane.
Z cukinią muszę spróbować, choć ostatnio zrobiłam kotlety jak mielone i były bardzo smaczne!
Cukinie surowe zetrzeć na dużej tarce, posolić i zostawić na jakiś czas. Jak puszczą sok mocno odcisnąć, wypłukać sól, odcisnąć ponownie. I traktować jak mięso mielone, dodać cebulę, dwa jajka, trochę bułki tartej, doprawić do smaku, obtoczyć w niej i na gorący olej. Polecam!
Niemniej jednak cukinie jeszcze mam w zapasie więc utrzeć dla kur mogę spróbować..
Ewo, przetwory z poziomek, malin i śliwek zrobione. Przydałby mi się przepis na fasolkę szparagową w słoikach, ale pewnie ona fermentuje???
Asia próbuj! Z tym że wiesz jak z tymi zakupami w necie... Będą 80-100 cm ale będą miały ze dwie trzy gałązki i tyle... Kupuj przynajmniej trzyletnie krzewy...
A najlepiej znajdź kogoś kto sprzedaje duże krzewy w okolicy, może plantator likwiduje? Ktoś pisał o wypasionych krzewach za bezcen..
W Pabianicach były parę lat temu po 60 zł wielkie krzewy w dużych donicach, z owocami, pewnie do auta by mi nawet jeden się nie zmieścił, poszukaj! Trzymam kciuki