Tak, mam swiadomosc tego wszystkiego

chociaz u nas loty dalekie z powodu wczesniej wspomnianego jedną linią. Niestety czasami czlowiek nie ma wpływu na to co sie dzieje (przyklad bedzie dalej), chocby byl nie wiem jak przygotowany teoretycznie. Wiem tez ze moj brat miewa - delikatnie mówiąc - odwazne i nietypowe pomysly. Skoki na bungee w NZ - why not

O slubie dowiedzielismy sie ogladajac film z jednej z wypraw - jakies wianki do wody itd az w koncu zalapalismy co ogladamy

Syn spedzil pierwsze 2 lata zycia (doslownie) na lotniskach i w samolotach, co ma swoje plusy ale jak sie okazalo mialo tez minusy (problemy z mową i słuchem). Jeden z wyjazdow do Afryki i nocne syna z ojcem rozmowy "tato, chce siku - to musisz sikac do butelki albo wejsc na dach, tylko uwazaj bo lwy śpią blisko samochodów". Nurkowanie na ktorejs z wysp Bahama skonczylo sie niestety w komorze hiperbarycznej, chociaz w teorii juz minal wystarczajacy czas od lotu. Duzo takich historii ... Jeszcze nikt ich nigdzie nie porwal, ale malo brakowalo a byliby na wyspie w trakcie tsunami w Fukushimie. Ja uczę sie intensywnie czego gdzie i jak nie robic, a moj m. załamuje ręce, ale on w koncu nie z tej rodziny

Syn zaczyna dorownywac tacie - ma juz na koncie m.in. mistrzostwa na Karaibach w trakcie ktorych pojawilo sie znienacka tornado (co moze sie wydarzyc nieprzewidzianego?), a dzieciaki na wodzie, kilka km od brzegu. Dzieci 15-letnie w pojedynke na swoich żaglówkach! Rodzice - ci ktorzy tam byli - na brzegu panika, a moj brat kreci film i streamuje mi na zywo na whatsappie (na wszelki wypadek zeby miec zapis, poza tym wierzy w syna w kazdych okolicznosciach). I w sumie rozumiem jego zachowania - zimna krew w kazdych okolicznosciach to najlepsze wyjscie. Dla rownowagi jednak ja i najstarszy brat staramy sie miec jako tako spokojne zycie zeby starszyzna to przetrwala

O niektorych sprawach i tak nie mają pojęcia i pewnie o wielu jeszcze nue uslyszą. Najstarszy jest przynajmniej domatorem

bilansujemy sie

Ale ogolnie to wszyscy jestesmy rozsądnymi, spokojnymi, praktycznymi ludzmi w srednim wieku, a ten najbardziej skręcony jest wrecz flegmatyczny

Problemy językowe nas raczej nie dotyczą
Szkoda ze moj brat nie podziela pasji ogrodniczej i nie przywozi mi nasion