Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Madzenka 22:06, 16 maj 2012

bociek napisał(a)
Ale, ale, clematisy tez nie sa piekne zima.
Natomiast mam pomysla. Zrob jak ja. Na stozek rozano clematisowy agrowloknina, a na to slomiany chochol. I cieplo i ozdobnie Ja kupuje maty slomiane - sa roznej wysokosci i zwiazuje rafia. Wyglada estetycznie a rosliny maja pierzynke.
W tym roku otulilam tak klona palmowego i pieknie przezimowal. A jak fajnie taki chochol wyglada z powiazanych trawami

Boćku zerknij na moje maty z trawy kalifornijskiej ja też okrywam nimi rośliny i fajnie to wygląda, też je osłonię ....
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=8
Madzenka 22:07, 16 maj 2012

ana_art napisał(a)
a ja nigdy takiej porodówki nie widziałam....brrr

Ania i masz szczęście a biega to mnogie cholerstwo jak małe odrzutowce. Uciekłam z piskiem
ana_art 22:12, 16 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

a ja nigdy takiej porodówki nie widziałam....brrr

Ania i masz szczęście a biega to mnogie cholerstwo jak małe odrzutowce. Uciekłam z piskiem
podejrzewam, że moja reakcja bylaby taka sama
Mala_Mi 22:20, 16 maj 2012

Bukszapny kapryśne..... i dobrze że ich mam tak mało
Pająki to u mnei po chałupie latają..takei czarne..... aby nie przynosiło pecha. wynosiłam je z domu.., potem robiłam spływ dunajcem, tera już walę kapciami...... bo mam wrażenie, że porodówke mam za każdą szafką W dodatku sprowadziły się znów mrówki..... ciekawe co teraz sobie zają...w zeszłym roku ulubione miesce było w zmywarce..... upss. Zmywarka nastawiona, ale zapomniałam właczyć..lece....
KasiaWB 23:21, 16 maj 2012

Kasia, ładnie u Ciebie clematisy jakie gęste, szok żurawki się zagęszczą a z bukszpanem poczekaj jeszcze chwilkę Serdecznie pozdrawiam
Konstancja30 00:56, 17 maj 2012

ponieważ na topie jest dziś ... aućk wróć wczoraj ... u mnie clematis to siłę ta roślinka ma wielka bo u mnie do tej pory nie dostawała ubranka na zimę ... i ani raz przez 4 lata się nie pogniewała i kwiat ma ... nie wiem co znaczy botaniczny ... mój to clematis willy ... jedno co mnie irytuje to fakt, że w legendzie tzw było, że powtarza kwitnienie we wrześniu ... nie u mnie ... niestety ... może powinnam zrywac kwiaty gdy przekwitną ? ...
monteverde 01:20, 17 maj 2012

bociek napisał(a)
Ha, no wlasnie... Anabelka jak podrosnie da tlo z miskantem, ale reszta jakas taka nijaka, albo za malo sie dzieje, albo za duzo....Sama nie wiem
Hakone wywalic??? I dac wiecej zurawek? A nie zrobi sie za smutno??? Moze zurawki dac pasami zolte, bordowe, zolte, bordowe? Nie bedzie za pstro...

Boćku hakonechloe i tak rozrośnie się w czapy i będzie za gęsto a twoje goryczki to błękitne czy ciemno niebieskie?bo ze zdjęcia nie widać za bardzo tylko listki wskazują,że bezłodygowe na żurawkach będą kule ładnie odbijać
Milka 13:10, 18 maj 2012

bociek napisał(a)
Pani pajakowa powila tysiacraczki Tylko czemu przed moim wejsciem do domu Czy ja mieszkam na porodowce???

Bardzo liczebna ta porodówka
Agacia 14:55, 18 maj 2012

popcorn 14:57, 18 maj 2012

Brr