Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Monika83 18:32, 08 mar 2024

April napisał(a)

Ciemierniki Niger wypełniają przestrzeń, którą później zarośnie Haconechloa, nie ma pustki. Dosadziłam tam jeszcze brunnery od ciebie. Myślę że będzie im ładnie pod klonem palmowym, ale trzeba jeszcze poczekać. I wysiewają mi się tam niezapominajki.
Krokusy się rozsiewają? Nie wiedziałam, myślałam że się tylko dzielą. Miałam jednego krokusa w tym miejscu w zeszłym roku, przesadzony z czymś, a w tym już kępka pięciu. W takim tempie to mogłabym je wszędzie sadzić ale bałam się, że mało słońca. A tu niespodzianka.

Mi cięcie żywopłotu nie przeszkadza, ale nie samej. Nie dość że umęczona, to niezbyt bezpieczne, nie ma asekuracji. Ale cóż, sprawdziłam, udało się, nie powtórzę
Muszę poszukać fotek twoich daglezji, jak tniesz. Nie zwróciłam na nie wcześniej uwagi.
Tak, młode cebulki przybyszowe krokusów mrówki roznoszą wszędzie Wstawie później zdj mojej daglezji, tne ją w szeroką kope bo w stożek nie dało rady ją uformować bo jest dwupniowa.
Gruszka_na_w... 20:27, 08 mar 2024

Nie ma to jak spełniać swoje własne marzenia. Zakupy zacne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:21, 08 mar 2024

TAR napisał(a)
A ja musialam sobie przypomniec jakie byliny zamowilam jeszcze w zeszlym roku znalazlam 2 zamowienia, czekam na dostawy, mam nadzieje ze nie wysla wczesniej jak za miesiac. U nas wciaz zimno, temperatura 4 stopnie, słonecznie ale północny zimny wiatr. Aż tyrpie z zimna.

TARcia, Sadzawka (z kontekstu Twojego wpisu wynika, że to od nich masz stare zamówienia) wysyła od początku marca. Jak masz zamówienia z zeszłego roku to pisz do nich jak najszybciej, żeby Cię w kalendarzu wysyłek przełożyli. Da się, wypróbowałam
Gosialuk 09:39, 09 mar 2024

April ja czekam na dostawę podrzenia, bo mnie namówiłaś w zeszłym roku. Przekładałam termin, bo już chcieli wysyłać, ale z innego źródła niż Daga pisze.
TAR 11:41, 09 mar 2024

Magara napisał(a)

TARcia, Sadzawka (z kontekstu Twojego wpisu wynika, że to od nich masz stare zamówienia) wysyła od początku marca. Jak masz zamówienia z zeszłego roku to pisz do nich jak najszybciej, żeby Cię w kalendarzu wysyłek przełożyli. Da się, wypróbowałam

Sadzawka i 2 inne sklepy sprawdzilam w uwagach i mam wpisane zeby wysylka byla kwietniowa
Kordina 13:43, 09 mar 2024

TAR napisał(a)
A ja musialam sobie przypomniec jakie byliny zamowilam jeszcze w zeszlym roku znalazlam 2 zamowienia ...

Jak dobrze, że nie jestem osamotniona np. po paru miesiącach dostaje powiadomienie o jakichś przesyłkach, dialog wewnętrzny:
- jakie przesyłki?
- przecież ja nic nie zmawiałam!
No tak.... i przychodzą 2 różyczki dialog wewnętrzny, jednak bardzo krótki:
- aaaaaaa
Margo2 00:03, 10 mar 2024

Ja też wczoraj zamawiałam w Sadzawce.
Cyklameny.
Dlaczego nie skusisz się na nie?
Spróbuj
Magara 00:15, 10 mar 2024

Jola, kolejna sobota minęła Jak Zołza???
Makao 07:32, 10 mar 2024

Cyklameny - moje chciejstwo ale chcem białe a w sadzawce mają różowe. Muszę poczekać
vita 08:07, 10 mar 2024

April napisał(a)
Uczciłam dzisiejsze święto zamawiając sobie roślinki w Sadzawce:
podrzeń żebrowiec, na którego polowałam od zeszłego roku
żmijowiec czerwony
bodziszek łąkowy Plenum Violaceum
bambus Auricoma

Wszyscy robią zakupy wiosenne, więc robię i ja

Podrzeń żebrowiec, czytam, że zalecany do masowego rozmnażania w szkółkach bylinowych, z uwagi na łatwość rozmnażania i szybki wzrost. Czy to oznacza, że można go dzielić, czy raczej bawić się z zarodnikami? Gdzie zamierzasz posadzić bambus? Od razu zapala mi się czerwone światełko, kiedyś nieopatrznie posadziłam inny, zadarniający i mam teraz z nim ogromny problem.