Tak, młode cebulki przybyszowe krokusów mrówki roznoszą wszędzie Wstawie później zdj mojej daglezji, tne ją w szeroką kope bo w stożek nie dało rady ją uformować bo jest dwupniowa.
Nie ma to jak spełniać swoje własne marzenia. Zakupy zacne.
TARcia, Sadzawka (z kontekstu Twojego wpisu wynika, że to od nich masz stare zamówienia) wysyła od początku marca. Jak masz zamówienia z zeszłego roku to pisz do nich jak najszybciej, żeby Cię w kalendarzu wysyłek przełożyli. Da się, wypróbowałam
April ja czekam na dostawę podrzenia, bo mnie namówiłaś w zeszłym roku. Przekładałam termin, bo już chcieli wysyłać, ale z innego źródła niż Daga pisze.
Jak dobrze, że nie jestem osamotniona np. po paru miesiącach dostaje powiadomienie o jakichś przesyłkach, dialog wewnętrzny:
- jakie przesyłki?
- przecież ja nic nie zmawiałam!
No tak.... i przychodzą 2 różyczki dialog wewnętrzny, jednak bardzo krótki:
- aaaaaaa
Podrzeń żebrowiec, czytam, że zalecany do masowego rozmnażania w szkółkach bylinowych, z uwagi na łatwość rozmnażania i szybki wzrost. Czy to oznacza, że można go dzielić, czy raczej bawić się z zarodnikami? Gdzie zamierzasz posadzić bambus? Od razu zapala mi się czerwone światełko, kiedyś nieopatrznie posadziłam inny, zadarniający i mam teraz z nim ogromny problem.