Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 21:38, 08 sie 2024

Judith napisał(a)
Milunia,
Drzewa w rabatach to było główne założenie przy powstawaniu ogrodu. Wręcz ich usytuowanie zdeterminowało umiejscowienie i kształt rabat . …

U mnie wrecz zastane drzewa zdeterminowały kształt, wielkosc i ustawienie domu. Nie chcialam ich wycinac i z zalozenia planowalam dopasowanie rabat do istniejacego terenu.
Agatorek 22:25, 08 sie 2024

Judith napisał(a)
Pozdrawiam z miejsca najbardziej wysuniętego na północ

Odpozdrawiam z fotela
Magara 23:32, 08 sie 2024

Judith, baw się dobrze
I nie daj się nabrać na te dorsze z nocnego połowu
Gruszka_na_w... 14:17, 09 sie 2024

Udanego wypoczynku. Plaże w JG są w czołówce najpiękniejszych plaż. Korzystaj, ile wlezie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 14:27, 09 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Udanego wypoczynku. Plaże w JG są w czołówce najpiękniejszych plaż. Korzystaj, ile wlezie.

Pozwole sobie sie z tym nie zgodzic Tam sa male i waskie plaze. Te duze szerokie, biale sa bardziej w okolicach Darłowa, Jarosławcu, w Łebie jest tez pieknie, w Debkach. No i piekna plaza jest na Mierzei pod granica. W JG sie super za to imprezuje
Basieksp 14:48, 09 sie 2024

Miłego wypoczynku bluszcz faktycznie fajny
Judith 17:08, 09 sie 2024

Agnieszka

Magara, dziękuję . Żaden dorsz mi niestraszny, bo nie jest obiektem mego pożądania . Wiem, że świeża ryba to nie nad morzem .

Hania, korzystam, łażę wszędzie, plażuję i wcinam gofry . Plaża istotnie jest piękna: szeroka i wielka .

TARciu, no jak wąska, skoro szeroka . Bez problemu znajdujemy miejsce puste w promieniu 20 metrów od naszego kocyka .

Imprezowanie mnie, przyznam szczerze, nad morzem nic a nic nie interesuje. Po całym dniu wdychania tego powietrza padam jak kawka . Wybieram zawsze pensjonat w cichym miejscu z dala od imprezowni, lubię w nocy słyszeć szum fal z oddali .
Na nieszczęście w moim pensjonacie są tacy imprezujący uszczęśliwiający innych swoją muzyczką z głośnika. Raz zwróciłam uwagę po 22.00, ze czas wyłączyć, kolejny raz poprosiłam właściciela o interwencję. To usłyszałam, że nie mam odwagi powiedzieć im wprost (rozumiem, że codzienne trzeba???), że mogłam powiedzieć sama, że mi przeszkadza (sami nie wiedzą???) i że to z zazdrości, bo nie jestem taka zaje..ista jak oni )to mnie wzruszyło).
Nie potrafię zrozumieć takiej tępoty.

Basia, dziękuję
mrokasia 17:34, 09 sie 2024

Uwielbiam polskie morze!!! JG też . Tylko niew sezonie choć jak widzę można znaleźć plażę bez dzikich tłumów.
Wypoczywaj! I koniecznie przywieź deszcz z nad morza!
TAR 17:35, 09 sie 2024

A to ta plaza. Ja zawsze parkowalam na tej waskiej. Masz racje tez ladna
I ludzi za wiele nie ma. Az zaskakuje. Moze sie wybiore za tydzien.

Ja nie o takim imprezowaniu pisze. Nie znosze glosnikowcow ktorzy umilaja wszystkim wokol swoje gusta muzyczne. Plus generuja niepotrzebmy halas.
Judith 20:03, 09 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Uwielbiam polskie morze!!! JG też . Tylko niew sezonie choć jak widzę można znaleźć plażę bez dzikich tłumów.
Wypoczywaj! I koniecznie przywieź deszcz z nad morza!

Morze uwielbiam o każdej porze . Teraz natomiast, z uwagi na szkolniaka w domu, innej opcji niż wakacje/ferie zimowe rozważać nie mogę .
Do tej chwili nie padało Teraz leje . Ale spacerek na goferka i tak zaliczony, od czego są foliowe peleryny? .
Jestem z natury aspołeczną introwertyczną pesymistką, jedyny czas i miejsce, gdzie nic mnie nie zraża do egzystencji to wakacje i Bałtyk . Cokolwiek by się działo, ja zawsze umiem znaleść dobre strony . Szkoda, że działa to tylko tutaj .