Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 17:08, 20 paź 2024

An_na napisał(a)
Aż tyle!
Pięknie gra słońce na rabatach. Tak ciepło, przytulnie

Cmok!
Wafel 19:23, 20 paź 2024

Niedzielny spacer po twoim parku bardzo przyjemny, nawet mi się te opadłe liście podobają. Zgadzam się - przytulnie u ciebie
LIDKA 21:23, 20 paź 2024

Napatrzyłam sie i rozmarzyłam że kiedys moje drzewa zobaczę duże.

Omiatać ogród z tarasu u Ciebie to musi byc wieeeeeelka przyjemność.
Magara 22:12, 20 paź 2024

Judith, brak nadmiarowych żołędzi i sprzyjająca pogoda do grzebania w październiku - chyba Matka Natura się w końcu ogarnęła i zauważyła, że mocno niesprawiedliwie byłaś w sezonie letnim potraktowana
Wiaan 22:42, 20 paź 2024

An_na napisał(a)
Aż tyle!
Pięknie gra słońce na rabatach. Tak ciepło, przytulnie

Dokładnie tak jest
Zapożyczony krajobraz robi dodatkową robotę i liście nie Twoje do sprzątania

Judith jak patrzę na swoje liściory to zawsze nabieram pokorny, bo myślę o Twoim ogrodzie, gdzie masz jeszcze inne dary jesieni do sprzątania.
U mnie w tym roku ani jednego orzecha i chyba dobrze, bo mam jeszcze zeszłoroczne
Judith 10:27, 21 paź 2024

Wafel napisał(a)
Niedzielny spacer po twoim parku bardzo przyjemny, nawet mi się te opadłe liście podobają. Zgadzam się - przytulnie u ciebie

Asia, bardzo mi miło
Liście mus było pokochać, tak jak kochamy liście pod nogami w parkach . Leżą na trawie i rabatach do czasu aż ostatni nie spadnie z ostatniego drzewa . Grabienie daje efekty krótkotrwałe. W sobotę małżonek odkurzył liście kosiarką, był piękny dywanik. Po 5 minutach już na trawie leżały liście zdmuchnięte z rabat . Przyjmuję to jako oczywisty element mojego ogrodu .
Judith 10:35, 21 paź 2024

LIDKA napisał(a)
Napatrzyłam sie i rozmarzyłam że kiedys moje drzewa zobaczę duże.

Omiatać ogród z tarasu u Ciebie to musi byc wieeeeeelka przyjemność.

Lidka, u mnie drzewa mają chyba ze 100 lat
Dziękuję za miłe słowa .
Co do tarasu, to w tym roku był używany chyba tylko kilka razy . Się chłopak narobił przy tarasowych meblach i tak stoją nieużywane . A ogrodową kontemplację uskuteczniamy podczas porannych spacerów z kawusią .
Judith 10:35, 21 paź 2024

Magara napisał(a)
Judith, brak nadmiarowych żołędzi i sprzyjająca pogoda do grzebania w październiku - chyba Matka Natura się w końcu ogarnęła i zauważyła, że mocno niesprawiedliwie byłaś w sezonie letnim potraktowana

Mam identyczne refleksje, Magarko
Judith 10:38, 21 paź 2024

Wiaan napisał(a)

Dokładnie tak jest
Zapożyczony krajobraz robi dodatkową robotę i liście nie Twoje do sprzątania

Judith jak patrzę na swoje liściory to zawsze nabieram pokorny, bo myślę o Twoim ogrodzie, gdzie masz jeszcze inne dary jesieni do sprzątania.
U mnie w tym roku ani jednego orzecha i chyba dobrze, bo mam jeszcze zeszłoroczne

Aneta, dziękuję .
Co do liści - jak napisałam w odpowiedzi na Asi post - te liście jakoś mnie mocno nie uwierają. Są oczywistością u mnie i ich sprzątanie również . Natomiast nie umiem zaprzyjaźnić się z żołędziami, zatem odczuwam wielką radość z powodu ich braku w tym roku .
TAR 14:47, 21 paź 2024

U mnie sa ale i amatorzy zołedzi tez po ogrodzie sie kreca. Niestety potem musze wyciagac sryliony siewek. Ale to sa plusy dodatnie i plusy ujemne wielkich drzew. Wole je miec niz byc na patelni. Mnie po prostu tez jakos mocno to nie uwiera, bo głowny ich opad jest blizej bajora a w ogrodzie tylko w jednym miejscu jeszcze niezagospodarowanym, wiec mi to rybka.