Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

mrokasia 09:49, 30 cze 2023

Dziewczyny, wrzućcie na luz .
Joann 10:05, 30 cze 2023

TAR napisał(a)

I niepotrzebnie

Tarciu, ale jak mam to rozumieć? Co masz na myśli? Jakoś nie łapię
TAR 10:06, 30 cze 2023

Joann napisał(a)

Tarciu, ale jak mam to rozumieć? Co masz na myśli? Jakoś nie łapię
niepotrzebnie, ze dziwnie sie poczulas, to zaden przytyk
Roocika 10:24, 30 cze 2023

TAR napisał(a)

Ja z kolei uwazam, ze zbyt duzą wage przykladamy do tego "co ktos powiedział", powinno to po nas troche splywac. Świat wirtualny to nie to samo co real choc to wlasnie na necie poznalam najlepsze osoby i zawarlam wiele przyjazni na lata. i z nimi przyjaznie sie dłużej niz mialam znalomosci na żywo. Nie ma co doszukiwac sie drugiego dna. Na tym forum tylko poza osoba zbanowana nie otrzymalam jakiegos kopa w 4 litery, zetknelam sie tu z duza zyczliwoscia od ludzi i tak samo chcialabym sie odwdzieczyc. Ale tez nie moge siedziec cicho kiedy atakuje sie osoby bez zadnego powodu, kazdy ma prawo do swoich pogladow i innym nic do tego jesli nikogo tym nie krzywdzi.

Na innym forum z kolei dostalam takiego poteżnego kopa w brzuch, ze az mnie to zszokowalo, ogromna agresja i egoizm. Niestety osoba ta zaczela udzielac sie i tutaj dosc intensywnie i lata po tych samych watkach co ja. Wczoraj przeszla mi mysl o zamknieciu watku, nie chcialabym miec z nia nic wiecej do czynienia.

Jasne, rozumiem

Miałam na myśli odczucia, nie myślenie logiczne
Judith 10:55, 30 cze 2023

Magleska, dzień dobry, fajnie, że jesteś . Dziękuję za pochwały ogrodowe i stolarskie .

Asia Rojo, dziękuję za dobre słowo i chęć wypowiedzenia się .
Dziękuję za pochwałę rabaty z Pissardi . Trochę słabo rozkręcają się gaury, ale mam je pierwszy raz, może to normalne...?

Magarko, cieszę się, że jesteś . I choć podejrzewam, że Ty nie z tych, co lubią się ściskać (jako i ja ), to przesyłam dużego wirtualnego cmoka .

Dziewczyny, Mrokasia przywołała przykład niezbyt lubianej osoby (któż takiej nie ma w swoim otoczeniu?? ) jedynie po to, by wskazać, że brak sympatii nie jest tożsamy z mieszaniem kogoś z błotem . Można po prostu ignorować, co - jak pisałam wcześniej i jak napisała Kasia - jest bardzo łatwe w wirtualnym świecie.

A na koniec powiem tylko, że była chwila, że nie chciałam tutaj dłużej być... Nie w takiej formie, nie z kneblem na ustach, nie słodkopierdząco ku chwale sielskiej anielskości (Tess trafiła w punkt z tym określeniem)...
Ale to forum to nie admin, to forum to my. To Wy , a ja chcę być z Wami . Aż mnie nie zbanują, co biorę pod uwagę .
Tess 11:07, 30 cze 2023

Judith napisał(a)

A na koniec powiem tylko, że była chwila, że nie chciałam tutaj dłużej być... Nie w takiej formie, nie z kneblem na ustach, nie słodkopierdząco ku chwale sielskiej anielskości (Tess trafiła w punkt z tym określeniem)...
Ale to forum to nie admin, to forum to my. Ty Wy , a ja chcę być z Wami .

O, i to chciałam usłyszeć Brawo Ty!
UrsaMaior 11:11, 30 cze 2023

Judith, w tym bojowym nastroju chodź do mnie na fotki łączki
Wiaan 11:28, 30 cze 2023

Judith ciekawa jestem rabaty z czerwienią, jak teraz się prezentuje
Mam też pytanie o Pissardi, znajomi będą sadzić od frontu przy ogrodzeniu, jak myślisz ile miejsca od płotu należałoby je posadzić i w jakich odstępach?
Joann 11:42, 30 cze 2023

TAR napisał(a)
niepotrzebnie, ze dziwnie sie poczulas, to zaden przytyk

Wiem, że nie przytyk, tylko nie zrozumialam, głupia ja
Chciałabym, że było tu sielsko i anielsko, żeby pewne tematy były omijane, jestem zmęczona nimi na co dzień. Tu odpoczywam od tej całej maskarady, a skupiam się na tym, co koi moja duszę.
Judith 12:07, 30 cze 2023

Wiaan napisał(a)
Judith ciekawa jestem rabaty z czerwienią, jak teraz się prezentuje
Mam też pytanie o Pissardi, znajomi będą sadzić od frontu przy ogrodzeniu, jak myślisz ile miejsca od płotu należałoby je posadzić i w jakich odstępach?

Na razie czerwieni jest niewiele - kukliki przekwitają, a jeżówki potrzebują jeszcze chwili .

Nie umiem się wypowiedzieć w temacie właściwych odległości, moje Pissardi jeszcze są dość małe . Ale podam Ci odległości, jakie są u mnie: od płotu jest 2,8 m, a pomiędzy drzewami - 1,85 m. Pomiędzy Pissardi a płotem rosną jeszcze thuje i miskanty Silberspinne oraz posadzone niedawno byliny.

Tess,