Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Wiolka5_7 14:36, 16 lip 2021

Molinie masz sliczne ja uwielbiam je za to,że nie trzeba nic przy nich robić w sezonie... a pięknie rosną fajne są takie ażurowe..

Też mam Heidebraut i wlasnie widząc je u Iwonki,kupiłam podobają mi się bardzo... jeszcze jak się przebarwią jesienią,ach !
Agatorek 17:12, 16 lip 2021

Fajne zestawienie zrobiłaś muszę się porozglądać w końcu za trawkami.
Też mi się podoba ta molinia heidebraut.
Magleska 22:31, 16 lip 2021

Nie mam tej molinii ....a limit już wyczerpałam na zakupy buuuu ....śliczna jest
Martka 13:14, 17 lip 2021

Iwonko, u Ciebie między innymi widziałam molinię Heidebraut i tak oto popadłam w zachwyty U Ciebie prezentują się pięknie. Jak je rozsadzałaś, wbijasz szpadel w środek i wyjmujesz już przepołowioną czy dzielisz po wykopaniu? Dziewczyny, nie dzieliłam jeszcze nigdy traw i wydaje mi się, że one tego nie przeżyją...

Jeśli urodziny Pepe Jeans zbiegły się z początkiem produkcji fiata 126 P w Bielsku B., to możemy powiedzieć, że jedziemy na jednym wózku, wodniczym w dodatku?

Judith, obchód z kawą i parasolką jest wręcz konieczny, jeśli pada deszcz. Jeśli nie, wystarczy kawa  Dzięki Twojej inspiracji czynię to równie systematycznie

Aga, pozostałe molinie kupowałam w innej szkółce, ale tę jedną KF u nich, sadzonki były bardzo małe, ta ze zdjęcia to największa, pozostałe - nie ma co fotografować. A już miskanty ML to był żart, w pojemniku 3L jakiś mały fragment korzonka, którego ze świecą szukać. Jawne oszustwo, więc już ich niestety nie polecę. Widzę, że w słońcu molinie już teraz pięknie świecą, szczególnie przy zachodzie słońca spektakularnie.

Edi75, już się nastawiam na mocne wrażenia molinie dają rabatom delikatność, a same liście nie zajmują wiele miejsca. To mi się bardzo w nich podoba.

Wiolu, jeśli są u Ciebie, to może oznaczać jedno: niezawodność. Masz rękę do wybierania takich właśnie roślin jesień będzie ciekawa...

Agatorek, Heidebraut, ale coś czuję, że Edith Dudszus też może być ciekawa, z dnia na dzień coraz bardziej zaznacza swoją obecność, ale w delikatny ma się rozumieć sposób.

Magleska, Heidebraut zapewne pojawi się szybciej niż myślisz jest taka dumna i wyprostowana, na skarpie dobrze się odnajdzie, a i gleby jej nie trzeba żyznej

Martka 13:29, 17 lip 2021

Jeden z pierwszych spokojnych weekendów bez szaleństw. Odpoczynek od ogrodu nie oznacza wszak, że nie można przeprowadzać eksperymentów padło na cisa przy tarasie, który do kwietnia rósł w przedogródku, pośrodku trawnika, niefortunnie umieszczony tam podczas budowy domu. To cis pamiątkowy, od mojego Taty, który uszczęśliwił mnie kilkoma roślinkami, ale tę akurat naprawdę lubię. Wiedziałam, że pewnego dnia potraktuję cisa radykalnie. Ten dzień nadszedł.
Tak było przed:

Tak jest teraz:

Tak chciałabym, aby było w przyszłości:

Joann 15:23, 17 lip 2021

Teraz jest zdecydowanie lepiej! Ale odważnie go potraktowalaś
wiklasia 15:30, 17 lip 2021

Przywołałas chłopaka do pionu
Dragonka 15:36, 17 lip 2021

Wyjdzie mu na zdrowie Piękny ten cis, ale będzie z niego fest okaz po tym cięciu. Z tak udanych ogrodowych prezentów można się tylko cieszyć!
sarenka 17:38, 17 lip 2021

Hej. Zaglądam i widzę że i u Ciebie wszystko rośnie i pięknieje
Ja się cisy boje ciąć, moje popierdolki małe są, ale inne rośliny tak mi się na rabacie rozrosły że mus je na wiosnę przeocac bo cisy są w cieniu cały czas ale maluchy dzielnie rosną
MiluniaB 19:54, 17 lip 2021

Martka - Askot szeroka 1,50 m, a wysoka to różnie. W drugim kwitnieniu potrafi puścić długie pędy ok.1,70 m