Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Wiolka5_7 20:15, 06 maj 2022

Kanciki super Ci wyszły i rabata z buczkami piękna ach te buczki !
Martka 20:15, 06 maj 2022

Przedstawiam Wam moją kolekcję tulipanów, z których żadne nie są tymi, którymi obiecywał sprzedawca, że będą. Biedro omijam od tej pory, foch!
To kolekcja moich Exotic Empreror

A tu Dolls Minuet!!! Tak, to miały być one, jest …lekko dziwny trupi fiolet. O tej porze kolory cieszą, ale nie te!…..
Judith 20:22, 06 maj 2022

O cholerka! Oszukane EE są piękne i jednak podobne do EE, ale te obok Doll’s Minuet nawet nie stały .
Martka 20:27, 06 maj 2022

Są jednak miejsca, które lubię.
Sałata wysadzona, drugi warzywnik obsiany fasolą szparagową i marchwią plus ogórki dojdą po 15tym.

Tu są kolory, jakie lubię

Klon Atropurpureum.

Skeeters Broom

Orange Dream

To na razie tyle nowości, róże zaczynają stroić się w listki, te sadzone z korzeniem już mocno obstrojone, z gołym korzeniem jeszcze potrzebują. Wszystko zmienia się tak szybko, że koniecznie trzeba robić obchód ze dwa-trzy razy dziennie Pozdrawiam, życzę ciepłego weekendu (o, znowu on!) i biegnę do Waszych ogrodów upajać się 
Martka 20:37, 06 maj 2022

Lidko, tak, Wiola osiągnęła ten stan spokoju, tylko do tego trzeba być systematycznym jak Wiola czy tak będzie w moim przypadku.... hmmm.... właśnie sobie coś ważnego uświadomiłam...

Judith, od Ciebie taki komplement to jest naprawdę COŚ! Acz niedociągnięcia jeszcze są, nożyce potrzebne, ale SPECJALISTYCZNE z braku odpowiednio specjalistycznych przycinanie wąsów jeszcze przede mną, muszę coś zamówić 

Wiolu, dziękuję za pochwały! Czekam na różane doznania. Przy okazji miałam Cię zapytać na wiosnę o jednego buczka, właśnie wypuszcza listki, czy to może być Dawyck Purple?

Judith, tulipanowa porażka po całej linii, ten blady fiolet mnie załamał, niestety nie będzie dla niego miejsca na tej rabacie. Czerwieni też wypowiem miejscówkę. Będę tymczasem gościem u Ciebie na Dollsy i nie tylko

Wiolka5_7 21:12, 06 maj 2022

No patrz ale numer z tymi tulipanami... Kupowałam Dollsy jesienią w Biedrze i są ok

Tak do Dawyck Purple

Kloniki śliczne
BASIA8 21:13, 06 maj 2022

No no kanciki super - pięknie wyszło melduję że Moje Dolls Minuet kupione w B. są identyczne jak Twoje
Roocika 21:40, 06 maj 2022

Ale fajnie wyglądają te buki na tle ciemnego żywopłotu. Marta ogród prezentuje się pięknie i puchnie w oczach.
Fioletowe tulipany nie prezentują się tak źle z daleka
mrokasia 22:00, 06 maj 2022

He he he, też mam takie trupie tulipany . Tylko moje są takie biało-sine z fioletową pręgą. Dwa razy już je wykopywałam a one jak feniks z popiołów... No nie wytępię ich chyba .
Rabata z Desdemonami i buczkami oraz kancikiem prima sort!
Nowa12 22:05, 06 maj 2022

Faktycznie dziwne te tulipany w takim lila kolorze . Ale czerwone są fajne.