Asiu, kosmosy zaglądają do oranżerii i wieczorem tworzą klimat

Za rok muszę tam posadzić marchew
Mgdusko, a co jest w Wipsowie? Z dumy oczywiście, że pękam i z radości także, czasem tylko trochę poleci kurs, na szczęście korekta odbywa się ekspresowo

Driakiew jest piękna, prawie czarna, miej koniecznie
Aganiu, stan mocnego popadania to stan mocno pożądany, nie można narzekać. O ile mówimy o normie opadów oczywiście.U mnie dziś popadało przez 30 sekund...
Z hakone ukułam teorię, która brzmi tak: Aby hakone się przyjęły, muszą mieć dobrze rozrośniętą i nie przenawożoną bryłę korzeniową. Oba te warunki trudno jest uzyskać w szkółkach. W zeszłym roku straciłam kilkadziesiąt zakupionych sadzonek - i to zakupionych z kilku źródeł. W tym roku sadziłam w takich samych przecież warunkach glebowych, oraz przy identycznym nasłonecznieniu - hakone z podziału. Te rosną niezawodnie! Stworzyły w ciągu jednego sezonu tak dorodne kępy, że nie mogę uwierzyć własnym oczom. Pytaj Aganiu na forum, może ktoś ma nadwyżki. A mnie ciekawi, jakie były losy hakone u dziewczyn, które je dostały z podziału, nie z CO. Czy wszystkie się przyjęły? U mnie 100%.
Spacerowałam dziś u Ciebie
Dzisiejsza Lady of Shalott
Dario, w tym roku w sierpniu nie jest jeszcze idealnie, ale już miło. Dla porównania zdjęcia z zeszłego roku. W przyszłym roku będę kontynuowała wysiewy jednorocznych, to świetne i tanie źródło zaopatrzenia w jednoroczne, które zdobią właśnie przez drugą połowę lata.
2021

2022
Wiolu, dziś padało przez 30 sekund. Nic poważnego na horyzoncie prognoz nie widać

Zwykłe kosmosy chciałabym posadzić przed ogrodzeniem, jak już kiedyś będzie możliwe zagospodarowanie tego kawałka.
Basiu, dzięki

masz kosmosy u siebie? Lubię te kwiaty i ja, zwykłe też, ale Cupcake dodatkowo mają to coś w kształcie, subtelności. Zrobiłam im ze 200 zdjęć
Helen, nazwa trafna

Takie właśnie są
Zuzo, u mnie wszystko dużo później rozpoczynało, tym sposobem marchew jeszcze, albo i dopiero mam. Driakiew ma ok. 70 cm. Jest wysoka i wymaga podpory. Tu już w przekwicie.