Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

olciamanolcia 11:06, 15 wrz 2022

Martka napisał(a)
Haniu, cieszę się, że się cieszysz to był jeden z ciekawszych urlopów.

W ogrodzie lekko jesiennie. Jedna rabata już bez kosmosów, bardzo je położyło w trakcie mojej nieobecności. Kwitnie róża Munstead Wood.

Także kolejna porcja kwitnień Emmy tuż.

Przeszkodziłam w śniadaniu?

Nie No bajka ta Munstead ❤️Pokochałam od pierwszego wejrzenia a z tą poniżej na foto - tą a’la orendż świetnie wygląda.
Już pisałam u Wiaan , że chcę ją u siebie. Myślę , że towarzystwo turzycy milk chocolate jej nie zaszkodzi
Martka 11:14, 15 wrz 2022

Mrokasiu, jako osoba postronna mogę stwierdzić obiektywnie: masz co oglądać u siebie nie zdążyłam skomentować Twoich wczorajszych fotek. Na objazdówkę ogrodowo- krajobrazową przeznaczyliśmy cztery dni, na Londyn drugie cztery. W odwrotnej kolejności Ceną ogrodów było 1,5 dnia, które „musiałam” spędzić w British Museum Chętnie wybiorę się do Anglii za czas jakiś raz jeszcze, bo mam jeszcze kilka ogrodów na liście koniecznych. Tym razem zachód i północ. Jazda autem lewą stroną do przyjemnych nie należy, muszę przyznać. Niektóre drogi lokalne są bardzo wąskie

Justyna, koniecznie nabądź widzę, że masz już dla niej towarzystwo Już widzę, Justyś, co się świeci I wcale Cię nie zniechęcam
antracyt 11:32, 15 wrz 2022

Martka napisał(a)
Kosmosy na tej rabacie wciąż w formie.

Podoba mi się tu
Moje kosmosy też częściowo położone wycięłam, zrobiło się lżej

Ropuszka(żaba?) - książe ogrodu?
Wiaan 11:35, 15 wrz 2022

Marta czy miałaś styczność z różą Mary Ann? Podoba mi się jej kolor i pasowałaby mi do fioletów.

Justynka zarażona różami, będzie z MW zadowolona
Martka 12:37, 15 wrz 2022

Zuzko, skakała, więc chyba żaba, ale spory okaz. U mnie to rok żab i jaszczurek.
Rabata bez kosmosów oraz dwóch cukinii zrobiła się całkiem pusta acz pierwszy raz zobaczyłam, że rosną tu jednak rozplenice posadzone wiosną bodziszek Biocovo i przetacznik goryczkowaty trwa, amsonie także. Więc może lepiej nie marudzić. Przymierzylam tu hortensję nn tułającą się po donicach, ale miejsca nie ma, takie fakty.

Martka 12:39, 15 wrz 2022

Wiaan, nie znam na żywo Mary Ann, z opisu wynika, że ma nieokreślony kolor pomiędzy brzoskwinią a różem. Nie potrafię doradzić.
Judith 12:44, 15 wrz 2022

Jak to nie ma miejsca na hortensję? Ja widzę, że jest . Dobrze wygląda .
Judith 12:48, 15 wrz 2022

Martka, planuję odwiedzić ogród Danusi w najbliższą niedzielę i mam do Ciebie - jako bywalczyni - pytanie: na stronie z informacją o terminach jest komunikat, że można na miejscu kupić rośliny i starocie ogrodowe - widziałaś takowe? Są istotnie?
Martka 13:18, 15 wrz 2022

Judith, miejsce teraz jest, ale co będzie za rok? Niech sobie tymczasem postoi

Świetny plan na niedzielę! Ze starociami u Danusi trudno mi powiedzieć, czy i co jest, wiem, że bywają. Sięgnij po informacje z pierwszej ręki
W tym roku byłam tylko dwa razy chyba już nawet nie zdążę trzeci, pewnie na wiosnę na tulipany wyruszę.

Może Koło na Woli? Tam staroci nie brakuje
mrokasia 13:53, 15 wrz 2022

Judith napisał(a)
Jak to nie ma miejsca na hortensję? Ja widzę, że jest . Dobrze wygląda .

Też uważam, że hortka się spokojnie zmieści aczkolwiek wysunęłabym ją do przodu, między bodziszki.