Lidka, Artemis piękna, ciekawa jestem gdzie u Ciebie osiądą. Obecnie sama nie wiem, które róże podobają mi się najbardziej, dopiero je poznaję i odkrywam. Istnieje tyle gatunków i odmian, że nie mam dużych szans
Ajka, rozumiem Cię dopiero teraz

Czy planujesz róże także na rabacie przy tarasie?
Milunia, dziękuję za te informacje. Rosarium jest partnerem botanicznym Pałacu w Wilanowie. To ich róże... Poza tym Rosarium będzie gościło w ten weekend na Zamku Królewskim na wystawie kwiatów. Zgadnij, gdzie będę w weekend?

Spróbuję jednak nie dać się zdominować różom... mam postanowienie, że wrócę do domu z max. pięcioma krzaczkami!

Ciekawe, czy znajdę Matthias Claudius, róża roku 2021, chciałabym ją zobaczyć na żywo.
Agatorek, błogo się spaceruje po tych ogrodach. Polecam za jakiś czas, ogród różany będzie przecudny.
Anda, dziękuję, że jesteś czujna

pęd uszedł z życiem. Wilki to te poniżej główki szczepienia? Tematy różane - naprawdę nie spodziewałam się ich kiedykolwiek w moim wątku i życiu
Milka, Irenko, wrzuciłam kilka fotek na wątku z ogrodami polskimi, Wilanów jest uroczy, jednak wciąż żal mi tych dawnych, starych cisów.
Edi75, doinformowałaś się w czas i brawo, niech cieszą Ciebie na żywo, nas na zdjęciach

Wilanów polecam.
Roocika, dobrze jest oderwać się od swojego ogrodowego światka i zapuścić w takie królewskie klimaty. Dobrze jest też powrócić i cieszyć się później swoją, pierwszą różą
Vito, jak dobrze to znam

Kiedyś plan moich podróży wyznaczała architektura i dzieła sztuki na przemian z górami, teraz odkrywam ogrody, które wcześniej były tłem, dla których nie miałam zbyt wielu określeń w moim słowniku poza "ładnie tu, idziemy dalej". Przybyło tym samym dylematów, dokąd ruszyć na urlop