Hej Madżenko, napisałaś ,,zgrzytam zębami na połączenie perovski z hortensją"..?Przecież ja tak zrobiłam dzięki Tobiezerknij u siebie na stronę 1536 tam piszesz ,,lubię to połączenie perowski z hortensją" a może czytam bez zrozumienia proszę olśnij mnieWybacz Agniesiu że u Ciebie zadaję pytanie Madżence.Kobiety zmienne są hehe.Pozdrawiam serdecznie
Ania - podstawowe pytanie: czy kamasję trzeba wykopywać jak inne cebulowe? Już listopad, chyba za późno, żeby ją posadzić...
Lilie wiem, że nie dla mnie, już mnie badyle ostróżek denerwują, ale jak kwitną - ach!
Dlaczego wiązówka już nie? Kiedy mi się najbardziej spodobała Już widziałam ten biały łan znad żywopłociku bukszpanowego... To jeszcze podpytam o nią z Twojego doświadczenia, bo w necie sprzeczne informacje: czy kwitnie od maja, czy później? Jaką ma u Ciebie wysokość? Jak gęsto trzeba sadzić na szpaler?
kamasję wykopujesz co kilka lat dla odmłodzenia, podziału cebulek przybyszowych. Poz tym jest b. łatwa.
Teraz nie sadzić?- własnie teraz, szcególnie że przeceny teraz są spore
Ja podałam rośliny które znam i spełniają kryteria podane prze Wieloszkę.
A w swoim ogrodzie rządzi właściciel I sam dobiera co mu pasuje a co nie. Ja nie umiem projektować i wszytko u siebie sadzę na wyczucie.. jak nie wyjdzie to łopata i wysiadka z rabaty.
Rozchodniki są wielkim przysmakiem opuchlaków. U mnie idą zawsze w pierwszej kolejności do konsumpcji.
I kibicuję dalej co powstanie na rabacie, bo mnie to bardzo interesuje...