Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gruszka_na_w... 16:20, 21 cze 2023

Magara napisał(a)
- pokazuję to co mnie cieszy, zdechlaki omijam Dziś zauważyłam, że judaszowiec wypuszcza nowe listki - radość wielka Orzech podobno też odbija, jutro zajrzę do tulipanowca. Byłoby miło gdyby nie było strat po tym 3 czerwca... W sumie najgorzej obecnie wyglądają nie te rośliny, które całkiem zmroziło, a te "liźnięte", okazuje się, że ich najwięcej było Część liści ok, część w plamach, poskręcane, eh Omijam wzrokiem i czekam na lepsze jutro

O! Jakie dobre wieści. Bardzo pokrzepiające.
W ogrodzie zawsze jest coś, co nie wygląda. Strategia omijania wzrokiem jest jak najbardziej słuszna i pożądana. Nie można wciąż się katować.
O jałowcach doczytałam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:16, 26 cze 2023

Bożena - dzięki Muszę znaleźć wolną chwilę i wpaść do Ryski

Jola - jarzmianki się sieją

Haniu - u mnie większość obecnie nie wygląda
Magara 23:44, 26 cze 2023

Sezon 2023 wydaje się być ciężkim...
Ogrodowo - to chyba dla mnie najgorszy sezon ze wszystkich. Ogród mnie nie cieszy Wciąż myślę o roślinach straconych po zimie. I o tych, które po czerwcowym przymrozku wyglądają jak z kreskówki o końcu świata... Cała reszta, przez suszę, nie wygląda dużo lepiej To co zakwitnie, za moment jest w zwisie... Albo momentalnie przekwita... Podlewam ile mogę, ale mogę mało
Padało u mnie 15 maja i 15 czerwca - za mało Są upały, a u nas dodatkowo wiatr, który suszy
No nie jest dobrze

Forumowo - też się jakoś dziwnie czuję bo dziwne rzeczy się dzieją na forum, wiele zarzutów się pojawia, a szczerze mówiąc nie ogarniam o co chodzi. Oczywiście wszystkich wątków nie śledzę, ale w tych, w które zaglądam nie zauważyłam niczego zdrożnego Może mało bystra jestem...
Nie rozumiem zniknięcia Martki i Agaty i źle mi z tym bo wiem, że będzie mi Ich wątków brakowało...
Osobiście uważam, że na forum mamy prawo do dyskusji nie-ogrodowych, o dzieciach, psach, kotach, wnukach, maturach, inflacji, etp. To nic złego. Mamy prawo wyrażać nasze poglądy polityczne i społeczne. Jeżeli dla mnie w wątku X jest za dużo "czegoś" (polityki czy tematu egzaminu ośmioklasisty, które mnie nie interesują) to pomijam wpisy i się nie wypowiadam... . Rozwiązanie dosyć proste się wydaje. Nie wiem po co mnożyć spory i się doszukiwać drugiego dna.

Nasze forum jest obecnie w fazie agonalnej - taka prawda Nie ma wsparcia technicznego, istnieje bo piszemy. I chyba tylko od nas zależy, ile ta agonia potrwa i w co się przerodzi
Zanik całkowity byłby wielką stratą, w mojej ocenie
UrsaMaior 08:56, 27 cze 2023

Magara, defetyzm siejesz Zawsze tak było, od kiedy pamiętam. Ludzie przychodzą, ludzie odchodzą... Afery były, afery będą... Jak to w życiu
antracyt 09:18, 27 cze 2023

Magarku, do tego mamy lato. Ruch na forum w miesiącach wakacyjnych przeważnie jest spowolniony.
Rojodziejowa 09:23, 27 cze 2023

Magarku, ja też nie wiem, o co chodzi z tymi akcjami odejścia. Nie było mnie chwilkę i chyba mnie omineło.

Co do sezonu, to u mnie też jakoś nie bardzo wesoło było, ale liczę na to, że będzie lepiej Czekamy więc razem na lepsze jutro

Jeszcze nas tu trochę jest. Może przyjdą nowi. Jednak taka forma pisania ze sobą to zupełnie co innego niż Insta, czy FB i chyba zawsze się znajdzie taka grupa, która ten typ kontaktu preferuje.
TAR 09:49, 27 cze 2023

Magaro, mniej pesymizmu. Każdy z nas jest dorosły. Wolny wybór, na siłe nie zatrzymamy nikogo. Postrzegam to bardziej jako niepotrzebna histerie bez powodu. Ktos wyrazil swoje zdanie, ktos sie nie zgodził, przez chwile byla dyskusja, ktos kogoś podpuscił, ktos podpuszczony zwarzyl atmosfere. Nic nowego, samo życie. Trzeba sie otrzepac i dalej robic swoje. Przy takiej masie osob trudno by wszyscy mieli takie samo zdanie czy poglady. Dla mnie osobiscie nie jest ważne kto jakie ma przekonania polityczne czy religijne tylko jakim jest czlowiekiem. A jesli ktos atakuje mnie personalnie i agresywnie nigdy nie pozostane w tym bierna.

Nie ma co sie zadreczac. Ogrodowo spojrz pozytywnie na to ile jednak roslin przetrwalo. Jaki masz piekny kawalek terenu, jakie widoki. Dzis w nocy padalo chyba wszedzie, nie ma upalu wiec troche odsapniecia dla wszystkich.

Basieksp 10:12, 27 cze 2023

No właśnie u nas padało u Was też? no i dziś dużo chłodniej, trochę odpoczynku od upałów może będą kurki rosły, oj nazbierałabym sobie tak chociaż trochę, w zeszłym roku kurek jakoś nie udało mi się nazbierać
Roocika 10:39, 27 cze 2023

Magarku, ja też nie wiem za bardzo o co chodzi z odejściem Martki i Agaty.

Ogrodowo przytulam mocno, bo nic więcej nie mogę. Żadne słowa pocieszenia nie będą teraz dobre...
Buziaki i ściskam.
UrsaMaior 10:52, 27 cze 2023

TAR napisał(a)
Postrzegam to bardziej jako niepotrzebna histerie bez powodu.

Otóż to. Ponadto, krytyka przegniłej instutucji to nie krytyka wiary, czego niektórzy nie dostrzegają.