Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

MartaCho 08:46, 17 mar 2022

Johanka77 napisał(a)
Wyglądają jak kulki ferrero rocher z patyczkiem

Mniam

Pomidorki też będą przepyszne- tyle różnych odmian- trzymam kciuki za powodzenie akcji.
Magleska 10:17, 17 mar 2022

Bardzo profesjonalnie wysiane pomidorki
mi skończył się już wermikulit i roślinki muszą się obyć smakiem ....jedynie ziemię z perlitem mieszam

Udanych wschodów

ps. pochwal się foliaczkiem ,pliss -ja też zakupiłam -na razie jest jeszcze w pudełku
Mgduska 11:16, 17 mar 2022

Masz miejsce na 40 krzaczków?!? Masowa produkcja
Piszę z podziwem, nie złośliwością, będzie co jeść
Gruszka_na_w... 14:19, 17 mar 2022

O matulu, jaka precyzja wysiewów. Jestem pod olbrzymim wrażeniem.
A temu groszkowi to co się stało? Wsadziłaś go do lodówki czy do piekarnika?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosialuk 19:15, 17 mar 2022

Łał ile odmian. Wysiewy wyglądają bardzo profesjonalnie.
Magara 23:38, 17 mar 2022

Johanka - Skojarzenia masz jak człowiek na diecie antysłodyczowej, ale racji sporo Może ferrero rocher też jest wermikulitem obsypane?

Marta - trzymaj kciuki, trzymaj, bo ja i wysiewy to trochę się rozmijamy

Magda-Magleska - zaraz zdjęć foliaka poszukam

Magda-Mgduska - w tej paletce jest więcej niż 40 komórek Ale pomidorki faktycznie tylko w 44 (W pozostałych groszek, nie poddam się tak łatwo )
A tak serio - u mnie z wysiewami problem: parapetów brak, ogrzewanie tylko kominkiem więc różnice w temperaturach dzień/noc o tej porze roku jednak spore. Bardzo chciałam spróbować z pomidorami. Jak wzejdą pójdą na regał szklarniowy (taki jak u Magleski, tylko, że będzie w domu). Zobaczymy. W paletce w każdej dziurze po 2-3 ziarenka wylądowały - zakładam, że coś wzejdzie, nadmiary mam w razie czego gdzie rozdawać więc trzymaj kciuki za wersję optymistyczną

Haniu - chętnie się dowiem co na Tobie takie wrażenie wywarło Ja tu nadmiernej precyzji nie widzę - posiane, opisane A groszek... No jak wylazł z ziemi wyniosłam na dwór bo lubi zimno. Rósł. Potem jak foliak stanął uznałam, że groszkowi powinno się tam podobać. Nie dogadaliśmy się bo oklapł - w sumie nie wiem czemu

Gosia-Bylinowa - dzięki za pochwałę, oby i efekty dało się chwalić
Magara 00:17, 18 mar 2022

Dla Magdy z Wilczego - foliak bez głównego elementu Więcej zdjęć nie znalazłam, jutro zrobię to Ci pokażę ale w tle widać foliak sąsiadów

A foliak, jak foliak, no najtańsza "szklarniowa" opcja... Marzy mi się oczywiście prawdziwa szklarnia ale póki co sama sobie włączyłam hamulce, żeby nie było, że więcej sprzętu niż talentu
O poliwęglanie też myślałam ale odpuściłam z powodów jak wyżej.
Więc mamy foliak, 8 metrów kwadratowych wybraliśmy. Miejsce jedyne możliwe na całej działce - zakładam, że w lecie słońce będzie wyżej Dział Techniczny oczywiście większość elementów przerobił. Konstrukcja zamontowana na krawężnikach, nie bezpośrednio na ziemi. Wszystko wzmocnione i zabezpieczone. Folia będzie przy pomocy listew montowana do krawężników a nie chowana w ziemię. I takie tam pierdółki Gdyby ktoś był zainteresowany jak zwykły foliak przerobić na "mega foliak" to Dział Techniczny chętnie udzieli wszelkich wskazówek
Dla mnie najsłabszym elementem całej zabawy są "drzwi" zamykane na zamki. Nie chcę myśleć co będzie jak się te zamki zepsują... Nie żebym była jakąś mega pesymistką, no ale jakość w dzisiejszych czasach nie jest szczególnie wysoko punktowana

antracyt 10:59, 18 mar 2022

Doprecyzowany ten foliak w każdym calu, Dział Techniczny po raz kolejny trzeba pochwalić.
Drzwi na zamki mnie zaintrygowały. To dla ochrony przed sąsiadami?
Judith 11:10, 18 mar 2022

Daga, pięknie to wygląda!
Powiem więcej - to wygląda tak pięknie, że szkoda przykrywać folią . Ja obsadziłabym pnącymi różami - widzę ten różany tunel oczami wyobraźni .
Magara 13:59, 18 mar 2022

antracyt napisał(a)
Doprecyzowany ten foliak w każdym calu, Dział Techniczny po raz kolejny trzeba pochwalić.
Drzwi na zamki mnie zaintrygowały. To dla ochrony przed sąsiadami?

Na taki pomysł nie wpadłam Zamki w sensie suwaki