Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 10:46, 30 gru 2025

pestka56 napisał(a)

Czy ty to piszesz od razu po angielsku, czy wrzucasz tłumaczenie?

Różnie, jak krótkie i proste rzeczy/zadania to po polsku piszę bez tłumaczenia, bo modele sobie dobrze radzą z językiem polskim. Jak chce coś mocniej zaangażowanego to po angielsku (samodzielnie lub z tłumaczeniem google).
Patrycja_KG_Lu 10:49, 30 gru 2025

KatSer napisał(a)
A co tam jest po prawej stronie? Na granicy od strony sąsiada?

Cieszę się, że Ci przypadła do gustu. Pytasz o to bordowe drzewko? Czy o zimozielone?
Patrycja_KG_Lu 10:51, 30 gru 2025

LIDKA napisał(a)
Patrycja zdrowia i sukcesów nie tylko ogrodowych życzę Ci na Nowy Rok.

Dziękuję i wzajemnie Lidziu. Słyszałam, że w trendach jest od kilku lat w okolicach nowego roku sprezentowanie sobie badań profilaktycznych i tak jak w zeszłym roku właśnie się na takie wybieram jutro sprawdzić czy wszytko gra zdrowotnie
Patrycja_KG_Lu 10:54, 30 gru 2025

Wrzuciłam kilka postów też na pomidorowy wątek. Takich dłuższych, więc zapraszam z herbatką. Link w stopce.
Marcin89 17:05, 30 gru 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Do niedawna pracowałam z osobami pozostającymi bez zatrudnienia. Organizowałam dla nich szkolenia zawodowe, staże oraz wsparcie doradców zawodowych, psychologów i prawników w ramach projektów unijnych. Mówiąc krótko – pomagałam ludziom odzyskać wiarę w siebie, zdobyć kwalifikacje i wrócić na rynek pracy. Teraz mam malutki kawałek etatu w firmie i zajmuję prowadzę projekt dla osób o niskich umiejętnościach podstawowych. To nie są „teoretyczne szkolenia”, tylko bardzo życiowe warsztaty, które mają ułatwić codzienne funkcjonowanie. Pracujemy z osobami, które często całe życie radziły sobie „po swojemu”, ale świat cyfrowy i urzędowy trochę im uciekł do przodu.

Mamy m.in.:
* warsztaty cyfrowe - uczymy, jak korzystać z aplikacji, smartfonów, biletomatów, zamawiać wizyty przez Internet, składać pisma urzędowe online, zakładać konto na Allegro czy w e-urzędzie. Krok po kroku, bez oceniania, z cierpliwym tłumaczeniem i ćwiczeniem na prawdziwych przykładach.

* warsztaty matematyczno-praktyczne - liczymy domowy budżet, porównujemy oferty, uczymy czytać rachunki i umowy tak, żeby rozumieć, co się podpisuje. Zero „matematyki z tablicy”, sama praktyka: ile realnie kosztuje kredyt, raty, telefon, prąd.

* warsztaty informacyjne - jak rozpoznać oszustwo, fałszywą wiadomość od „banku”, jak nie dać się wciągnąć w fikcyjne inwestycje i fałszywe sklepy. Rozmawiamy też o dezinformacji - jak odróżniać fakty od sensacji, pokazujemy, gdzie szukać rzetelnych informacji, jak sprawdzać źródła, co zrobić, gdy przychodzi pismo z urzędu i nie wiadomo „co dalej”.

W skrócie: uczymy rzeczy, które realnie przydają się w życiu codziennym. Chodzi o to, żeby osoby, które do tej pory czuły się wykluczone, mogły działać samodzielnie, pewnie i bez strachu, że „coś popsują”.

Od listopada na większość etatu pracuję w fundacji, nadal przy projektach unijnych, ale teraz zajmuję się głównie kampaniami informacyjno-edukacyjnymi i wsparciem NGO. Obecnie skupiam się na promowaniu zasad horyzontalnych, dostępności działań i komunikacji, a także na tym, jak mądrze wykorzystywać AI w pracy organizacji. Teraz zamiast pojedynczych osób wspieram całe organizacje, które pomagają kolejnym ludziom.
To można by powiedzieć, że pomaganie innym masz we krwi Zawodowo (syn. zręcznie, porządnie, profesjonalnie) pomagasz ludziom
Kordina 17:40, 30 gru 2025

Patrysia Twoja praca jest tak pełna głębokiego sensu, wymaga empatii, cierpliwości. Uważam, że pomoc w jakiejkolwiek postaci innemu człowiekowi jest najważniejszą rzeczą jaką można dać temu światu. Gratuluję i życzę dużo siły i energii na wszystko
Wafel 19:51, 30 gru 2025

Pati, Dobrego Zielonego Roku!
Narsilia 20:21, 30 gru 2025

Bardzo ciekawa praca , widać że piszesz o niej z pasją i naprawdę to jest to w czym się realizujesz
Patrycja_KG_Lu 12:34, 31 gru 2025

Szybkie podsumowanie zdjęciowe sezonu. Najwiecej drastycznych zmian na froncie.
Wiosna 2025

Lato 2025

Wiosna 2025

Lato 2025

Wrzesień 2024
Patrycja_KG_Lu 12:38, 31 gru 2025

Mąż zbudował mi pergolę oddzielającą część użytkową od ozdobnej.

Zamontował też słupy drewniane, które wymyśliłam jako elementy dekoracyjne i dał paliki do większości drzewek.