Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boso przez ogródek

Boso przez ogródek

Angelika95 23:42, 25 maj 2024

Podglądam i podziwiam, widać, że jesteś bardzo dobrze przygotowana teoretycznie, a to przełożyło się na praktykę. Już czuć, że będziesz miała obfity i piekny sezon
AgaBoso 22:20, 27 maj 2024

MagdaLenka napisał(a)

To próbuj! Jest bardzo smaczny na surowo.

Jednak nie mój smak, wolę ugotowany.
Jakiej odmiany polecacie groszek cukrowy? Mój Iłówiecki ma twardawe włókna, nawet na niedużych strączkach.
AgaBoso 22:20, 27 maj 2024

LIDKA napisał(a)

Aguś ja nie warzywna ale podgladam i chęć na warzywka coraz większa.

W takim razie trzymam kciuki żeby i u Ciebie powstał.
AgaBoso 22:23, 27 maj 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Pięknie Ci ten sezon idzie. Dużo już zrobiliście, plony już zbieracie oby tylko więcej deszczu na lubelskim spadło.

Dzięki Pati
U nas nawet kilka dni ładnie popadało, wcześniej podlałam też grządki aby zatrzymać wodę, podziałało.
Codziennie coś w ubiance przywożę, dziś nawet zerwałam kilka groszków pachnących na mini bukiet, pięknie pachną.
AgaBoso 22:24, 27 maj 2024

Basieksp napisał(a)
Ja zawsze wyjadałam zielone ziarenka groszku, taki nie do końca wyrośniety aż słodki w smaku

Jakiej odmiany? Chętnie wypróbuję. Może ja ze swoją nie trafiłam.
AgaBoso 22:29, 27 maj 2024

Angelika95 napisał(a)
Podglądam i podziwiam, widać, że jesteś bardzo dobrze przygotowana teoretycznie, a to przełożyło się na praktykę. Już czuć, że będziesz miała obfity i piekny sezon

Dziękuję
To jest chyba pierwszy projekt, w którym mam podejście przekuwania teorii w praktykę jak najszybciej. Dziś mój mężczyzna skosił łąkotrawę i wzdłuż ogrodzenia rozsypałam gorczycę, posypałam resztkę kupnego kompostu, przykryłam trawą, podlałam i mam nadzieję mieć ładną ziemię na kolejny sezon.

PS. Działka tylko wydaje się taka duża.
MagdaLenka 22:56, 27 maj 2024

Zazdroszczę deszczu. U nas sucho, aż boli.
AgaBoso 22:13, 28 maj 2024

Trzymam kciuki żeby i u Was popadało.

Tymczasem u nas pierwszy mebel zbudowany

Truskawki zebrane

Groszki i chabry kwitną, siane do butelek zimą. Zaskoczyły mnie różne kolory, myślałam że będą tylko niebieskie.

MagdaLenka 23:16, 28 maj 2024

Ostatnio na polach widuję same fioletowe chabry. Nawet nie wiedziałam, że taka odmiana kolorystyczna występuje.
Samodzielnie montowane robocze meble na działce też miałam. Do tego grill wykonany z dwóch pustaków i kilku drutów zbrojeniowych. Fajnie się to potem wspomina...
Patrycja_KG_Lu 12:50, 29 maj 2024

Agnieszka_Z napisał(a)

Dzięki Pati
U nas nawet kilka dni ładnie popadało, wcześniej podlałam też grządki aby zatrzymać wodę, podziałało.
Codziennie coś w ubiance przywożę, dziś nawet zerwałam kilka groszków pachnących na mini bukiet, pięknie pachną.

Cieszę się, że do Was dotarło. U nas nadal susza. Miejscowość obok turbo ulewa była kilka dni temu, a u nas sucho. Co do groszku cukrowego to ja na razie tylko jedną sztukę zebrałam na sprawdzenie. Dosłownie kilka dni i będzie w sam raz, bo chyba jeszcze za młody był.