Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

sylwia_slomc... 11:30, 02 cze 2025

Polon napisał(a)
Juzia - oby nie , w zeszłym roku miałam koktailowe, się okaże jakie mi się trafiły

A dzisiaj - pomysł na 2 w 1, czyli utylizacja części traw i osłoną truskawek
Durne, czy może być???

Świetny pomysł, mus pochwalić
sylwia_slomc... 11:33, 02 cze 2025

Polon napisał(a)

Do cięcia traw kupiłam w ubiegłym roku ten sprzęt

Na razie jestem zadowolona, nie wiem jak będzie za kilka lat
Jak szukałam jakichś wskazówek co kupić, wszyscy zwracali uwagę głównie na moc sprzętu. Ten jest na aku 18V i to jest chyba na przydomowy ogród właściwy wybór

Ja takim golę wrzosy Tylko firma inna i mój na kabel.
sylwia_slomc... 11:47, 02 cze 2025

Co do miechunki u mnie odpisałam
Polon 11:57, 02 cze 2025

No ja techniczna, to chyba wątek też trochę taki „techniczny”

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co do miechunki u mnie odpisałam

Przeczytałam, dziękuję
To muszę się zastanowić, gdzie będzie mogła rosnąć, żeby zdobiła i nie zjadła sąsiadek
Patrycja_KG_Lu 13:30, 02 cze 2025

Miałam kilka dni obsuwy forumowej, ale nadrabiam. Miechunki nie mam i nie miałam. Z gaurami spróbuję jeszcze raz jak podrosną i będzie z czego pobrać gałązkę. Bazylię mam z siewu, ale strasznie mała w tym roku w porównaniu do zeszłego, więc spróbuję ukorzeniania jak Aga Boso, bo uwielbiam ją mieć w tunelu między pomidorami.
Kontonaogrod 15:39, 02 cze 2025

To ta rozłażąca się chyba miechunka, niejadalna jeśli lampioniki będą pomarańczowe
Polon 15:58, 02 cze 2025

W sprawie miechunki - dziękuję wszystkim za pomoc, na ten rok na pewno zamieszka w donicy na tarasie. Co za rok z nią będzie, w dużej mierze zależeć będzie od jej urody zimą, czy te osławione lampioniki urzekną mnie wystarczająco, czy wręcz przeciwnie i czy znajdę dla niej dobre miejsce.

Bazylię będę próbowała ukorzenić w ilościach wystarczających do odsadzenia przy paprykach i pomidorach. Na razie stoi w słoiku na oknie. W drugim słoiku gaura - mam nadzieję, że się ładnie zakorzonkują.
Kordina 18:28, 02 cze 2025

Mam miechunkę, usuwam kilka lat i pozbyć się nie mogę, ale fakt wygląda ładnie. Pomimo, że się jej pozbywam cały czas jest rozłazi się jak perz przez białe kłącza
Polon 20:23, 02 cze 2025

Kordina napisał(a)
Mam miechunkę, usuwam kilka lat i pozbyć się nie mogę, ale fakt wygląda ładnie. Pomimo, że się jej pozbywam cały czas jest rozłazi się jak perz przez białe kłącza

Czyli nawet jeśli mi się spodoba, to tylko donica, dziękuję
Polon 12:00, 04 cze 2025

Pod wpływem rozmowy u Ani Makao poszłam sprawdzić mój malabarski. Wydaje mi się, że się szykuje. Ze środka chyba już pęd do wspinania zaraz będzie i przy liściach też zaczynają pojawiać się pędziki.

Przy okazji - mam dwa różne wiciokrzewy. Jeden przy tarasie, zaczyna kwitnąć i już pachnie (wiciokrzew japoński Halliana)

Drugi przy zatoce śmietnikowej, za chwilę wystartuje z kwitnieniem, zapowiada się obficie (wiciokrzew zaostrzony)

Zaczyna też werbena - to zeszłoroczna, elegancko przezimowała