Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Mala_Mi 16:13, 28 wrz 2012

Aniu asc- merci ale do galerii to ja chetnie z Toba sie wybiore i jakies wyjatkowe dziela poogladam

Często wielcy byli niedoceniania za życia..... ot i taki los artysty..... większosć umarła w nędzy.... Monet, Gauguin, wspomniany Van Gogh czy nasz krynicki Nikofor..... wiec Betysiu ciesz sie, że masz zwolenników swojego malarstwa... z głodu nie umrzesz majac talent...

Mi sie Twoje obrazki bardzo podobają.. i nawet chciałam aby mi ojciec namalował też taką składanke obrazków... ale stan ojca już niestety nie pozwala na malowanie... Mój dziadek piękne obrazy malował..... pejzaże. postacie i kwiaty Cały jego dorobek który był w rękach naszych, a nie został sprzedany przez Dziadka (żźył z malarstwa)..... zaginął .....ale to już dłuższa historia ....... może kiedy spróbuję je odszukać ....

Talentu malarskiego nie mam......za to namietnie czytam biografie słynnych postaci Ostatnio Rodina....

grupa_trzyma... 17:18, 28 wrz 2012

Aniu, też namiętnie czytam biografie (ostatnio Michała Anioła).
Lubię też książki z pogranicza antropologii kulturowej i etnografii, szczególnie jeśli traktują o czasach dawno i bezpowrotnie minionych. Ostatnio z tej serii moich lektur przeczytałam książkę o Huculszczyźnie. Polecam. Pozdrawiam!
Madzenka 20:30, 28 wrz 2012

Niezwykle ciekawe wywody o mazidłach poczytałam
A ja się przyznam, że ani Picassa ani Van Gogha w ich czasach od tandety bym nie odróżniła... Ni wząb nie znam się na malarstwie, dlatego do domu nie kupuję bo bym chyba obraz do koloru dywanu dobrała.....
Zatem nie rozwodzę się nad tematem czy arcydzieło czy mazidło bo bladego pojęcia o różnicy nie mam
Buziam i pozdrawiam weekendowo
Daneczka69 10:40, 29 wrz 2012

Dzień dobry bardzo, Betysiu miła pozdrawiam i przemiłego weekendu z uśmiechem na buziaku życzę
Milka 11:32, 29 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Niezwykle ciekawe wywody o mazidłach poczytałam
A ja się przyznam, że ani Picassa ani Van Gogha w ich czasach od tandety bym nie odróżniła... Ni wząb nie znam się na malarstwie, dlatego do domu nie kupuję bo bym chyba obraz do koloru dywanu dobrała.....
Zatem nie rozwodzę się nad tematem czy arcydzieło czy mazidło bo bladego pojęcia o różnicy nie mam
Buziam i pozdrawiam weekendowo

ja...prawie też, ale interesuję się sztuką i kupuję dzieła młodych artystów, a nuż będą sławni
MilenaP 00:05, 30 wrz 2012

Prosze, prosze, jakie tu zawzięte wywody w temacie sztuki się odbywają
monteverde 01:28, 30 wrz 2012

Evchen napisał(a)

nio ... troszkę machasz tym pędzlem ... Betyśka jakie troszkę ??? ... na całego machasz i to jeszcze jak !!! ... haaaa ... mam kożelankę arrtystkę ... ale dumnam ...

Się podpiszę,, pozwolisz
Pamiętaj, że my byłyśmy pierwsze Betyśka Konstancja i ja .. jakby co możemy za management robić

I tak sobie myślę, dlaczego mnie te obrazy aż TAK nie dziwią?... .. bo nie mogło być inaczej... ktoś, kto widzi to co niewidoczne dla oczu.. ktoś kto pokochał dom za jego duszę ... ktoś kto kocha ludzi i przyrodę.. jest wrażliwy na świat... ktoś taki musi potrafić malować...
to jest wpisane w Ciebie... ...

Masz zdolność sprawiania, ze świat staje się piękniejszy...
- podupadły dom zaczyna kwitnąć
- zniszczony ogród zachwyca romantycznością
- puste płótno staje się obrazem...

Jakżesz się cieszę, że Cię poznałam Betyśku Miła

Hola Eve, może to mnie należy się pierwszeństwo za odkopanie 88 stronki? i porządny drink z tego powodu
malwes 22:43, 30 wrz 2012

Betysia....nadrobiłam zaległości i muszę także stanąć w rzędzie z wszystkimi zachwycającymi się Twoimi pracami. Są naprawdę dobre. Widać wprawioną już rękę, pewność techniki, świadomy wybór kolorów.
Mnie najbardziej zaintrygowała kobieta w sukni, ale nie skrzypaczka, tylko ta druga...."na salonach" w ciepłych barwach....i port z żaglówkami też bardzo klimatyczny.
Pięknie...rozwijaj to i chwal się....
Mala_Mi 22:48, 30 wrz 2012

Betysia nam zginęła...... napewno coś maluje...... pochwal sie, bo na malarstwie sie nie znam, ale lubie ogladać ładne obrazki A najbardziej lubię zapach farb olejnych....
Pikassa nigdy bym nie kupiła bo nie moje klimaty, ale Twoje obrazy przypadły mi do gustu
betysia 06:57, 01 paź 2012

Evchen napisał(a)

Oj! Betyś! My tak się tylko droczymy z Tobą. Ale jesteś the best i tak!
Koniec, kjopka! Jak mówiła kiedyś pewna dwulatka!
Pozdrawiam, buziam, macham i cmokam - i wszystko to jednocześnie!!!

Się podpiszę Buziam najmocniej
I dziękuję, ze nas w tą kolejkę właściwą zaciągnęłaś, bo jak nic z Agą bym w Leśnym Galimatiasie zginęła

KOCHAM WAS obie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noz niesamowite jestescie .....szalone moje, kochane.....