Witam wszystkich cieplutko

Przeczytałam z zapartym tchem posty w temacie projektowania i zagospodarowywania ogrodów i jestem pod wieeelkim wrażeniem

Pomysłowość, twórczość, gust i smak oraz wiedza i doświadczenie Forumowiczów mnie po prostu powala.
Tak mi się w życiu porobiło, że po rozwodzie jestem niejako zmuszona od nowa urządzać ogród. Wiem jednak, że jest on mój, dla mnie i ja mam się w nim dobrze czuć. Zapału mi nie brakuje, samozaparcia i uporu również nie - wiele rzeczy w domu (od stanu surowego do prawie ugutowanego) zrobiłam sama. Taras jej mojej i moich dzieci robotą, wylewałam wylewki, kładłam gładzie i panele, więc praca nie jest mi obca.
Trochę rzeczy w ogrodzie też już zrobiłam, ale wieeeeele jeszcze przede mną. I tu, nie ukrywam, liczę na Waszą Kochani pomoc, rady, sugestie i wskazówki. Chcę miło spędzać czas w swoim ogródku, czuć się w nim, jak na permanentnym urlopie
Uwielbiam iglaki, rh, róże i hortensje. Mam też parę borówek, truskawek, agrest i drzewka owocowe. Na wiosnę planuję wsadzić pomidory (kiełkują już na parapetach

)
Nie mogę się doczekać wiosny i grzebania w ziemi

Odpoczywam przy takiej pracy.