Alija Dzięki, hortensje głównie za sprawą Mirki, stały się moimi ulubionymi roślinami. Uczę się, zdobywam pędy do ukorzenienia. Najpiękniejsze hortensje widuję w mijanych ogródkach przydomowych, stare odmiany, każda ma to 'coś'. Piękne jest to, że zagadnięte właścicielki ogródków chętnie rozmawiają, opowiadają i chętnie się dzielą

Tak samo jak i ja chętnie się dzielę roślinami
Helen Cieszę się, że zaproponowane trasy wędrowne przydały się

Kawa w Pucku u 'Austriaka' (ten jego ekspres!) faktycznie nie najgorsza
Mirka Szczerze odpowiem, że nie pamiętam wybarwienia jesiennego hortensji, bo akurat byłam w rozjazdach, zresztą są chyba jeszcze za młode? Nie wątpię jednak, że pokażą jeszcze na co je stać.
Masz dobry czas na wstępne prace ogrodowe, tylko ten wiatr teraz! Mam problem z pokazaniem roślin zimowanych pod dachem, ot, trwają, ale, że miejsce nie jest ogrzewane, to wigoru nabiorą z pierwszymi dniami wiosny
Ewa Ach to świerzbienie łapek ogrodniczki pod koniec styczna! Dzisiaj kupiłam 12 sadzonek pomidorów! Ale jakich
Jola Tak, wilgoci tej zimy aż nadto. O rośliny we wnętrzu nie pytaj

We wspomnianej przez Mirkę 'oranżerii', która nią nie jest, bo jej nie ogrzewam i przy niskich temperaturach jest w niej chłodno, a nawet poniżej zera. Zimuję w niej sporo roślin, niektóre, jak widzę nie przezimują. Na parapecie domowym mam dwie doniczki: z saracenią i proteą królewską, te mają się dobrze
SylwiaDzięki, bardzo się ucieszyłam na wiadomość od Ciebie