Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 00:14, 14 maj 2013

Joasiu, Ell, Łoosiuu pewnie macie rację co do tej mojej nieszczęsnej roślinki, aczkolwiek mi jej trochę żal, żeby tak od razu skazywać ją na banicję
Milka 15:05, 15 maj 2013

Bardzo się cieszę, że wesele i cała impreza udana, zwłąszcza jak młodzi zadowoleni

tople eksmituj, to nie drzewo do ogrodu, a co do miłorzębu, drzewo niewymagające, piękne i wyjątkowe; koniecznie przeforsuj swój plan sadzenia, u mnie masz odpowiedź, którą chyba warto i mężowi przeczytać
i powiem ci, że szczęka mi opadła, jak zobaczyłam wszystko tak idealnie wyplewione, a z detali zwróciłam uwagę na konewkę i ogrodzenie, ale wszystko wygląda świetnie
Mala_Mi 17:01, 15 maj 2013

Wiunia, mój M też się kłóci o każdą zwalidrogę na trawniku, ale miłorzęba dał posadzić
andziulka 21:47, 15 maj 2013

Wiolu, cieszę sie, że wesele było udane. Teraz możesz odpoczywać Widzę nową, ładną pergolę. Czym ją obsadzisz?
wiunia 22:08, 15 maj 2013

Irenko, bardzo dziękuję za odpowiedź Jak zwykle można liczyć na konkretną i odpowiednią poradę od superogrodowiczek W sobotę biorę się do dzieła i posadzę moje drzewko opracowuję plan jak to zrobić, żeby M miał poczucie , że właściwie to on sam chce mieć to drzewo w ogrodzie własnie w tym, a nie innym miejscu Pozdrawiam serdecznie!
wiunia 22:10, 15 maj 2013

Aniu mam nadzieję, że moj M też jednak da się przekonać -będzie musiał Miłego wieczorku!
wiunia 22:11, 15 maj 2013

Andziulko, tak u mnie już po weseliskach , teraz tylko zostało mi kibicować młodym, aby im wszystko układało się po ich myśli Pergola z prawego brzegu jest obsadzona winobluszczem młodziudkim, z lewego clematisem a wewenątrz posiałam nasturcję pnącą, tylko mam obawy jak ta biedulka da radę , ponieważ moje psiaki, a szczególnie Spyke za często odwiedza ten teren mimo płotków zabezpieczajacych w środku posadziłam też samodzielnie wyhodowane tawułki ale są marniutkie po podlaniu przez psiaka , a mają też płotekPozdrawiam serdecznie!
ewa004 09:56, 16 maj 2013

Wiuniu jestem i macham

Wiesz ja z moim M tez odniosłam malutki sukces ,już się nie kłóci o każdą kupioną roślinkę,nawet czasami pogadam z nim o kwiatach
Chyba stwierdził że to jego gadanie i tak na nic więc odpuszcza
Milka 11:29, 16 maj 2013

wiunia napisał(a)
Irenko, bardzo dziękuję za odpowiedź Jak zwykle można liczyć na konkretną i odpowiednią poradę od superogrodowiczek W sobotę biorę się do dzieła i posadzę moje drzewko opracowuję plan jak to zrobić, żeby M miał poczucie , że właściwie to on sam chce mieć to drzewo w ogrodzie własnie w tym, a nie innym miejscu Pozdrawiam serdecznie!

i to jest właściwe podejście!
trzymam kciuki
i zrób sobie przymiarkę do tego drugiego, co ma być w berberysach, jak to zagra, ale powinno być dobrze

Wiunia, jeden wyeksponuj, początkowo usuwaj dolne gałęzie, tak aby docelowo na wysokość 2m nie było, wtedy pod spodem mogą rosnąc horti limki, a drugi możesz wśród świerków i berberysów posadzić, zrób przymiarkę, jak ci to wizualnie zgra; kolorystycznie będzie ok
zatem będę oglądać
Milka 11:30, 16 maj 2013

ewa004 napisał(a)
Wiuniu jestem i macham

Wiesz ja z moim M tez odniosłam malutki sukces ,już się nie kłóci o każdą kupioną roślinkę,nawet czasami pogadam z nim o kwiatach
Chyba stwierdził że to jego gadanie i tak na nic więc odpuszcza

Ewciu, rewelacja!