Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

marba 17:40, 20 wrz 2018

Widzę, że oczko zaczyna tętnić życiem. Żaby, ważki, jest co obserwować.
Planujesz jakieś rybki?
anka_ 01:18, 22 wrz 2018

Wiesz Basiu, nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Zasadniczo oczko było robione pod ryby (głębokość). Ale jak patrzę na różnorodność wszelkich zwierzątek w oczku to obawiam się, że przy rybach by zanikła. I mam dylemat moralny co ważniejsze dla mnie.

A w oczku przybyły dzisiaj nowe roślinki, które przyjechały z Rzeszowa a wraz z nimi nowy lokator oczka.

Księżycowi też chyba się podoba, bo przegląda się w tafli wody...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 08:37, 22 wrz 2018

Pokaz roślinki
Mala_Mi 08:41, 22 wrz 2018

Ryby w oczku innym mieszkancom nie przeszkadzaja z wyjatkiem komarów. W oczku zawsze beda najrozniejsze zyjatka... i czlek sie dziwi skad sie wzieły.
sylwia_slomc... 08:46, 22 wrz 2018

anka_ napisał(a)
Wiesz Basiu, nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Zasadniczo oczko było robione pod ryby (głębokość). Ale jak patrzę na różnorodność wszelkich zwierzątek w oczku to obawiam się, że przy rybach by zanikła. I mam dylemat moralny co ważniejsze dla mnie.

A w oczku przybyły dzisiaj nowe roślinki, które przyjechały z Rzeszowa a wraz z nimi nowy lokator oczka.

Księżycowi też chyba się podoba, bo przegląda się w tafli wody...

Aniu dzięki rybkom wylęgarni komarów nie będziesz miała, no i będą regulowały populacje tych nowych żyjątek co by ich za dużo nie było....łańcuch pokarmowy się stworzy
anka_ 22:11, 22 wrz 2018

Kasya napisał(a)
Pokaz roślinki

Kasiu roślinki przed wysłaniem były przycięte a i tak Ania jest królową pakowania. Ale obiecuję, że jak się zazielenią to się pochwalę.

To tylko promil tego co dostałam- Pontederia - tu na fotce przed wysyłką. Nawet nie chcę myśleć co Ania czuła ciachając takie kwiaty. Dla ścisłości powiem, że to pudło obok ma pół metra szerokości (a to mniejsze).

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 22:21, 22 wrz 2018

Mala_Mi napisał(a)
Ryby w oczku innym mieszkancom nie przeszkadzaja z wyjatkiem komarów. W oczku zawsze beda najrozniejsze zyjatka... i czlek sie dziwi skad sie wzieły.

Witaj mój Aniołku. Skoro nie będą mi zjadać żab to jak najbardziej jestem za. A w sumie trochę kijanek mogą przetrzebić, wszelkiej maści płazy maja dziki rejon w stawie. co do dziwnych żyjątak to jakie było moje zdziwienia jak wiosną czyściliśmy staw z glonów. Były taaaakie ilości ślimaków wodnych, że masakra. I skąd to przylazło? No wiem, wiem... dzikie kaczki, czaple itp zrobiły swoje. I dobrze.
Czekam niecierpliwie na poniedziałek.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu dzięki rybkom wylęgarni komarów nie będziesz miała, no i będą regulowały populacje tych nowych żyjątek co by ich za dużo nie było....łańcuch pokarmowy się stworzy

Sylwio komarów nie mam, bo ich larwami skutecznie zajęły się żaby. Ale trochę ograniczenia się przyda, bo tyle wszędzie żab i ropuch mam że nie ma jak nogi postawić.

anabuko1 08:57, 23 wrz 2018

anka_ napisał(a)

Aniu ja byłam w podstawówce ale wtedy takiego parku nie było... chyba... Już od jakiegoś czasu było na mojej ;ogrodowej liście wyjazdowej; i udało się. Wart odwiedzenia.

A jak myślisz, dlaczego cyknęłam fotkę? Już nawet mam miejscówkę.

Taki mostek też bym chciała, ale musiałabym terenu dokupić.

Hm... twoja teoria tłumaczyłaby moje ;zamiłowanie; do chwastów.

No no piękne miejsce. I pięknie pokazałaś .
Dzięki za fotki. Mostek i murek świetny.
Twoje trawy bardzo ładne
Mala_Mi 10:01, 23 wrz 2018

Aniu....myślałam tylko szkoda że tne bo jeszcze miesiac by Twoje oko cieszyły. Druga myśl jak to zmieścic do kartonów i zabezpieczyć. Trzecia myśl jak oddac reszte bo mi szkoda wyrzucic... czwarta jak teraz fajnie jak zluzowało sie w kałuży mysl ostatnia ze łatwiej wyrzucić niż zapakować i jak ja to doniose na poczte. Wiecej nie zdazylsm pomyśleć... acha..brakło taśmy trzeba kupić
inka74 10:13, 23 wrz 2018

Wycieczja do Żelazowej genialna. Byłam z 20 lat temu ale takich widoków nie kojarzę. A kącik ze stolikiem marzenie. U ciebie duży teren. W sumie za stawem takie parkowe klimaty mogłyby być. A przy domy bylinowo.