Wiesz Basiu, nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Zasadniczo oczko było robione pod ryby (głębokość). Ale jak patrzę na różnorodność wszelkich zwierzątek w oczku to obawiam się, że przy rybach by zanikła. I mam dylemat moralny co ważniejsze dla mnie.
A w oczku przybyły dzisiaj nowe roślinki, które przyjechały z Rzeszowa a wraz z nimi nowy lokator oczka.
Księżycowi też chyba się podoba, bo przegląda się w tafli wody...
Kasiu roślinki przed wysłaniem były przycięte a i tak Ania jest królową pakowania. Ale obiecuję, że jak się zazielenią to się pochwalę.
To tylko promil tego co dostałam- Pontederia - tu na fotce przed wysyłką. Nawet nie chcę myśleć co Ania czuła ciachając takie kwiaty. Dla ścisłości powiem, że to pudło obok ma pół metra szerokości (a to mniejsze).
Witaj mój Aniołku. Skoro nie będą mi zjadać żab to jak najbardziej jestem za. A w sumie trochę kijanek mogą przetrzebić, wszelkiej maści płazy maja dziki rejon w stawie. co do dziwnych żyjątak to jakie było moje zdziwienia jak wiosną czyściliśmy staw z glonów. Były taaaakie ilości ślimaków wodnych, że masakra. I skąd to przylazło? No wiem, wiem... dzikie kaczki, czaple itp zrobiły swoje. I dobrze.
Czekam niecierpliwie na poniedziałek.
Sylwio komarów nie mam, bo ich larwami skutecznie zajęły się żaby. Ale trochę ograniczenia się przyda, bo tyle wszędzie żab i ropuch mam że nie ma jak nogi postawić.
Aniu....myślałam tylko szkoda że tne bo jeszcze miesiac by Twoje oko cieszyły. Druga myśl jak to zmieścic do kartonów i zabezpieczyć. Trzecia myśl jak oddac reszte bo mi szkoda wyrzucic... czwarta jak teraz fajnie jak zluzowało sie w kałuży mysl ostatnia ze łatwiej wyrzucić niż zapakować i jak ja to doniose na poczte. Wiecej nie zdazylsm pomyśleć... acha..brakło taśmy trzeba kupić
Wycieczja do Żelazowej genialna. Byłam z 20 lat temu ale takich widoków nie kojarzę. A kącik ze stolikiem marzenie. U ciebie duży teren. W sumie za stawem takie parkowe klimaty mogłyby być. A przy domy bylinowo.