Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 07:32, 18 lis 2019

ewsyg napisał(a)
Mirusiu, muszę zainteresować się bodziszkiem Rozanne. Też tak robię, ze mam chęć coś kupić, potem przychodzi opamiętanie i rezygnuję. Balerina to ładna róża. Ma dużo owoców na zimę. zostawiam je, ale ptaki jakoś nie chcą się skusić.

Ewo, miałam na myśli Świdośliwę Ballerinę a nie różę, od róż to już staram się pomalutku wycofywać, nie kupować nowych a stare które nie są zbyt zdrowe lub w inny sposób nie zachwycają oddaję eM do firmy.
Bodziszka Rozanne kupiłam teraz jesienią, pięknie kwitnącego, mam nadzieję że dobrze przezimuje, będzie cieszyć cały przyszły sezon
mirkaka 07:40, 18 lis 2019

vita napisał(a)

Też mnie jeszcze czasami internet pokusi, ale nie tak aby realizować zamówienie Dzięki za info o czasie nasłonecznienia dla kwiatów hortensji, takie uwagi są dla mnie bardzo ważne. Jak wytrzymamy do następnego sezonu?

Widzę, że wiele z nas zastępuję sobie swoje chciejstwa wirtualnym koszykiem
Cieszę się że pomogłam z ogrodówkami
Nie wiem jak wytrzymamy zimę, trochę się boję też następnego sezonu, coś mi stawy i kręgosłup dokuczają, ech czas płynie nieubłagalnie
mirkaka 07:53, 18 lis 2019

Weekend minął na ogrodowaniu pogoda była cudna, porobiłam jeszcze trochę, posprzątałam trochę suchych bylin, zdrowe poszły na kompost, chore do śmieci.
Pojechaliśmy też z eM do stadniny koni i zapakowaliśmy do worków obornik, cały bagażnik jeszcze raz chcę tam pojechać Postanowiłam na wiosnę nawieźć mój ogród w całości takim dobrem pomieszanym z kompostem
EM pomógł mi zrobić z palet tymczasowy kompostownik na te dobra To mój prezent gwiazdkowy

Przycięłam róże, oberwałam z nich wszystkie liście. Są przygotowane do zimy, myślę żeby w tym roku nie okopczać róż, ale zobaczę czy wytrwam w tym postanowieniu
vita 08:34, 18 lis 2019

Może nie ryzykuj? Czytam tu i ówdzie, że dziewczyny rezygnują z kopczykowania. Z doświadczenia wiem, że zimą różnie może być. No, masz ogród w cieplejszych rejonach Starczyło Ci cierpliwości na oberwanie wszystkich liści z róż?
Ach, jaki prezent gwiazdkowy, chyba sobie sprawię taki sam.
O stawy i kręgosłup koniecznie zadbaj już. Jak chcesz, mała rada na PW
mirkaka 16:12, 19 lis 2019

vita napisał(a)
Może nie ryzykuj? Czytam tu i ówdzie, że dziewczyny rezygnują z kopczykowania. Z doświadczenia wiem, że zimą różnie może być. No, masz ogród w cieplejszych rejonach Starczyło Ci cierpliwości na oberwanie wszystkich liści z róż?
Ach, jaki prezent gwiazdkowy, chyba sobie sprawię taki sam.
O stawy i kręgosłup koniecznie zadbaj już. Jak chcesz, mała rada na PW

Mam w cieplejszych rejonach ogród, czasami jednak i u nas zimy potrafią być solidne,
ostatnio czytam że będzie zima bardzo mroźna i śnieżna. Może się zmobilizuję, ech ciężko
Liście częściowo same opadły, część razem z przyciętymi łodygami, resztę obrywałam.
Trzy największe róże zostawiłam, za duże kolosy

Bardzo chcę radę na PW
Joku 16:47, 19 lis 2019

U mnie róże przetrwały ostatnie zimy bez kopczykowania. Teraz też się w to nie bawiłam, ale nie mam takich cennych okazów róż jak ty.

PS! Mój kręgosłup póki co odpuścił. Czuję że żyję . Oby tylko kłopoty nie wróciły.
mirkaka 06:26, 20 lis 2019

Joku napisał(a)
U mnie róże przetrwały ostatnie zimy bez kopczykowania. Teraz też się w to nie bawiłam, ale nie mam takich cennych okazów róż jak ty.

PS! Mój kręgosłup póki co odpuścił. Czuję że żyję . Oby tylko kłopoty nie wróciły.

Jolu, bardzo się cieszę że lepiej się czujesz
To prawda, niektóre róże kocham bardzo i przykro by było gdyby przemarzły
basia3012 21:47, 21 lis 2019

mirkaka napisał(a)
Listopad, a jeszcze tyle kolorów w ogrodzie,

You and me

Mirko, ależ przecudny u Ciebie ogród. Oczu nie można oderwać. Faktycznie cud nad Wisłą.
Ta hortensja, cudo. Jaka to odmiana?
Ale żeby ciemierniki już kwitły? Muszę do swoich zajrzeć.
Mireczko, gratulacje. Jest co podziwiać. Prze-pię-knie.
Agania 22:04, 21 lis 2019

mirkaka napisał(a)
kwitnące ciemierniki, czyżby w takiej fazie dotrwały do wiosny??

temu ułamałam cały pęd kwitnący, tyłkiem jak kucałam przy pieleniu

Cudowne...z 3 zdjęcia też mam to cudo
m_gocha 22:57, 22 lis 2019

Mirka nieustannie podziwiam ogród Hortensje boskie! A wiesz, że You and me od Ciebie zakwitła? Śliczna! Jak znajdę jej fotkę to wstawię u siebie
Niestety u mnie hortki nie zdążyły się przebarwić bo wczesnopaździernikowe przymrozki ścięły i liście i kwiaty. Zbrązowiały i takie suchelce tylko mi się ostały. Mam nadzieję, że nie zmroziło pąków na następny rok. Niestety u mnie było -7 stopni a rośliny chyba jeszcze nie przygotowały się na taki nagły skok temperatury. Cały wrzesień był bardzo ciepły. Nikt się nie spodziewał takich przymrozków

Ciemierniki niesamowite!
U mnie widzę, że mają paki ale przy samej ziemi. Mam nadzieję, że dadzą radę po przesadzaniu ich początkiem listopada, po tym jak nornice (albo inne gady) przekopały całą rabatę na której rosły i zeżarły pół korzeni