Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 13:28, 10 lut 2021

Milka napisał(a)
Piękna odsłona ogrodu w zimowej scenerii.
Też mnie ten żywopłot bukowy zachwycił, chyba ma sporo lat, bo dorodny.
Udało się Tobie z trawami, ja nie zdążyłam, paskudnie teraz wyglądają, wiosną więcej roboty będzie i sprzątania. Ale wiosną chyba zapału nie zabraknie.
Jej, 6 tygodni...długo do tej wiosny Haniu, może prognozy ulegną zmianie.

Sadzony był, kiedy budowano fundamenty. W 2013 wyglądał tak

W 2015 już tak

Sezon rozpoczniemy później niż w ostatnich latach, ale może wreszcie pozostałe pory roku będą zgodne z kalendarzem. W ostatnich latach wiosna i lato przychodziły ze sporym wyprzedzeniem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 13:37, 10 lut 2021

Dziękuję ci Haniu, bardzo ładny jest, i wcale nie taki szeroki, myślałam, że ma więcej muszę się zastanowić nad tym moim czy zostawić i dać szansę czy wymienić i mieć punkt wspólny na 100% z niwakiem na zimę. Musze tu lokalnie poszukać, czy ktoś sprzedaje sadzonki bukowe żywopłotowe.
tulucy 13:41, 10 lut 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sezon rozpoczniemy później niż w ostatnich latach, ale może wreszcie pozostałe pory roku będą zgodne z kalendarzem. W ostatnich latach wiosna i lato przychodziły ze sporym wyprzedzeniem.

Ja to sobie tak myślę i tym się pocieszam, że przynajmniej w końcu zima jest normalna w tej całej nienormalnej sytuacji...

Haniu przepraszam za prywatę, ale przy okazji... Iwonka, jakbyś znalazła, to daj cynk, bym się przyłączyła
Gruszka_na_w... 14:13, 10 lut 2021

inka74 napisał(a)
Dziękuję ci Haniu, bardzo ładny jest, i wcale nie taki szeroki, myślałam, że ma więcej muszę się zastanowić nad tym moim czy zostawić i dać szansę czy wymienić i mieć punkt wspólny na 100% z niwakiem na zimę. Musze tu lokalnie poszukać, czy ktoś sprzedaje sadzonki bukowe żywopłotowe.

Można nabyć tutaj

Gdyby było za dużo, to można z kimś wspólnie zrobić zakupy.
Kupowałam u nich drzewka na zapłocie. Bardzo ładne sadzonki mi przysłali.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 14:30, 10 lut 2021

Ja u nich kupiłam irgę na żywopłot, sadzonki całkiem dorodne, tylko lekko połamane w transporcie.
Roocika 15:13, 10 lut 2021

Haniu, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku

inka74 15:41, 10 lut 2021

50 sztuk to dla mnie dużo, dużo za dużo choć cena bardzo atrakcyjna. Chyba, że zapłocie obsadzę... u mnie gotowe żywopłoty duże takie metrowej wysokości sprzedawali, też na metry No dużo droższe były ale ja słownie 3 metry potrzebuję na taki ekran do rogu działki...
April 16:27, 10 lut 2021

inka74 napisał(a)
50 sztuk to dla mnie dużo, dużo za dużo choć cena bardzo atrakcyjna. Chyba, że zapłocie obsadzę... u mnie gotowe żywopłoty duże takie metrowej wysokości sprzedawali, też na metry No dużo droższe były ale ja słownie 3 metry potrzebuję na taki ekran do rogu działki...

A ile potrzebujesz? Może na spółkę kupimy? Bo ja właśnie o ekranach bukowych myślę u siebie
TAR 18:01, 10 lut 2021

sama sie zastanawiam czy bukowego nie posadzic od poludnia, chociaz na czesci mam juz cupressiny i mysle czy by nie dokupic jeszcze kolejnych, byloby jednak spojniej chyba niz tak troche tego, troche tamtego.

wiaz JH o kazdej porze roku jest ozdobny

u mnie w lasku za plotem tez bukowe drzewka oblepione liscmi.
Helen 18:04, 10 lut 2021

Czy żywopłot bukowy dałby radę w cieniu?