Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mrokasia 23:34, 16 cze 2021

Ja też nie denerwuję się przesadnie wyżartymi przez ślimaki roślinami. Na cienistej gdzie trzymam doniczki z roślinami oczekującymi na wsadzenie mam też kilka doniczek zawierających bliżej niezidentyfikowane, roślinne resztki. To byłe szałwie, kłosowce i jeżówki, które padły łupem mięczaków.
Firletki masz różowe czy białe? Te różowe są chyba dość agresywne w kolorze.
Gruszka_na_w... 23:48, 16 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Ja też nie denerwuję się przesadnie wyżartymi przez ślimaki roślinami. Na cienistej gdzie trzymam doniczki z roślinami oczekującymi na wsadzenie mam też kilka doniczek zawierających bliżej niezidentyfikowane, roślinne resztki. To byłe szałwie, kłosowce i jeżówki, które padły łupem mięczaków.
Firletki masz różowe czy białe? Te różowe są chyba dość agresywne w kolorze.

Gdyby mi zeżarły w doniczkach, to mógłby mi puścić nerw. Bezczelne.

Kwiatki firletki są drobne, masa liściowa srebrzysta. Intensywny kolor kwiecia się neutralizuje.
Zeszłoroczne

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 00:21, 17 cze 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Busze to moja specjalność. Z lenistwa. Pielić nie trzeba.

Ha ha .
Nie dość, że pięknie, to jeszcze i praktycznie
Gosiek33 05:21, 17 cze 2021

Też czekam na firletkowy rok. Kwitnące zatrzęsienie mi się szykuje. Same opanowały rabaty a mnie pozostaje wyrywanie nadmiarów

interesująca ta szałwia lekarska, ciekawe czemu nie widziałam takiej?
Ania111 06:43, 17 cze 2021

Haniu

Jakie duże masz parzydło leśne
Ile ma lat ?
galgAsia 07:29, 17 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Też czekam na firletkowy rok. Kwitnące zatrzęsienie mi się szykuje. Same opanowały rabaty a mnie pozostaje wyrywanie nadmiarów

interesująca ta szałwia lekarska, ciekawe czemu nie widziałam takiej?
Też przyjęłam taką strategię Firletka będzi kwitła u mnie drugi raz dopiero, więc jeszcze nie narzekam na klęskę urodzaju. Niech się sieją

Zagadkę z szałwią chyba mogę wyjaśnić, bo sama doświadczyłam Ona chyba kwitnie na zeszłorocznych pędach. Jak się ją zetnie na wiosnę - ja tak zrobiłam w ub. roku - zapomnij o kwitnieniu. Jest częściowo zdrewniała, nie zdąży zakwitnąć. W tym roku zostawiłam ją w spokoju i znów ma zatrzęsienie kwiatów. Uwielbiam Będę cięła, jak przekwitnie.
galgAsia 07:35, 17 cze 2021

Wstępne ustalenia sierpniowe poczynione, telefon do miłej Pani Irenki z Przerzeczyna wczoraj em wykonał Nawet on się już dopytywał, czy pojedziemy do Wojsławic . Do Wojsławic też

Może i nie ma całkowicie bezobsługowych rabat, ale niektóre są bardziej . Buszowisko ma zalety nie tylko wizualne Też tego doświadczam.

7 to już niedużo, damy radę Cmok cmok
KasiaBawaria 07:44, 17 cze 2021

Bardzo mi sie podobaja te dwukolorowe irysy- wiesz moze jaka to odmiana`?
Monia81 21:20, 17 cze 2021

Oj ja firletkę eksmitowałam już z jednej rabaty, jeszcze przy kurniku mi zostało i tam niezłą połać opanowała więc muszę ja skutecznie ograniczyć Haniu cudne widoczki
wiklasia 22:01, 17 cze 2021

Kiedyś widziałam zestawienie lawendy z firletka. To zestawienie zwróciło moją uwagę do tego stopnia, że dałam po hamulcach, w tył zwrot i w te pędy wzięłam się za podziwianie.