Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Judith 13:19, 11 lut 2025

Hehe .
Pośladki mogą być jakie chcą . Rajtki to tylko taka ciekawostka .
TAR 14:28, 11 lut 2025

Ja moje leginsy ubieram do ogrodu, sa elastyczne wygodne i pasują do kaloszy
A sasiadka co nam robi zdjecia z ukrycia moze mi tylko pozazdroscic kształtnych 4 liter w moich zaczepistych leginsach
Makao 15:08, 11 lut 2025

O maj gat
Judith 15:41, 11 lut 2025

TAR napisał(a)
Ja moje leginsy ubieram do ogrodu, sa elastyczne wygodne i pasują do kaloszy
A sasiadka co nam robi zdjecia z ukrycia moze mi tylko pozazdroscic kształtnych 4 liter w moich zaczepistych leginsach

Jeżu słodki, sąsiadka robi Wam zdjęcia z ukrycia???
Rojodziejowa 15:42, 11 lut 2025

To przez te legginsy!
TAR 15:55, 11 lut 2025

Judith napisał(a)

Jeżu słodki, sąsiadka robi Wam zdjęcia z ukrycia???

Niestety coraz z nia gorzej. Choc jak dostala pismo od prawnika to moze juz przestala
Gruszka_na_w... 16:22, 11 lut 2025

Rojodziejowa napisał(a)
To przez te legginsy!

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
MagdaLenka 17:22, 11 lut 2025

TAR napisał(a)

A sasiadka co nam robi zdjecia z ukrycia

Tarciu, jesteś sławna!
TAR 17:58, 11 lut 2025

Wiecie co to taki troche smiech przez lzy. Ale sytuacja zrobila sie na tyle nieprzyjemna,ze juz nam do smiechu nie bylo i poprosilismy o pomoc. Nie bede sie kopac z koniem. Mam prawo do prywatnosci i poczucia bezpieczenstwa we wlasnym obejsciu.
Od 3 miesiecy mamy wzgledny spokoj. Nie moge sie doczekac kiedy urosna posadzone drzewa.
Magara 23:41, 11 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nic dziwnego, że myślenie o ostatnim etapie przeraża. Trudno nam sobie wyobrazić, że nie wejdziemy swobodnie do wanny, że przedmioty zaczną nam wypadać z rąk, że pamięć będzie nas zawodzić, że trudno nam będzie opanować instrukcje działania otaczających nas sprzętów, a świat zacznie się kurczyć do rozmiarów pokoju.

Haniu, jest dokładnie tak jak napisałaś... Chociaż to chyba nie jest ostatni etap, raczej ten przedostatni, ale równie smutny Nic to, kiedyś przyjdzie się z tym zmierzyć.

Smucenia koniec
Bardzo się uśmiałam dzisiejszą dyskusją u Ciebie
O rajstopach i leginsach specjalnego przeznaczenia nie miałam pojęcia

Nam za kilka dni stukną trzy miesiące od kiedy kupiliśmy bieżnię. Zasadniczo używamy codziennie. Nie używamy jak musimy jechać do Wielkiego Miasta No i ja miałam trochę zwolnienia z WF-u z uwagi na nieszczęsne żylaki i pończochę, brrrr...

Cel był taki żeby się ruszać niezależnie od pogody i warunków na zewnątrz. Spacer jest fajny ale trybu trening nie zastąpi. I tu się bieżnia mega nam sprawdziła

Strój do ćwiczeń mam z pepco albo z kika - leginsy i koszulki w rozmiarze max Jakości pośladków nie podkręcają
Tylko w buty zainwestowałam, bo kolana mnie bolały od intensywnego chodzenia

Zapylam, jak ten chomik w kołowrotku, godzinę dziennie z okładem, czasem sporym nawet. Prędkość 6-7 km na godzinę. Nasza fizjoterapeutka mówi, że to dużo. Schodzę mokra i wyklinam na czym świat stoi, bo przecież nie znoszę ćwiczeń.
Waga mi nie spadła nic a nic - i to jest mega demotywator Bo tryb życia i jadłospis mam taki sam jak w czasach przed bieżnią
Ale pocieszam się, że gdyby nie bieżnia to waga po okresie spoczynku zimowego by poszła mocno w górę A do tego jakaś kondycja się jednak tworzy

Podsumowując - wszystko jest w naszych głowach, nic na siłę a wiele spraw musi dojrzeć