Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:55, 10 kwi 2020

Magara napisał(a)
A na cięcie lawendy to już czas???
Jakoś mam z tyłu głowy słowa Toszki, żeby lawendę ciąć jak najpóźniej - teraz wszystko wcześniej się dzieje więc sama nie wiem, a moja straszy nieprzycięta

Nie wiem czy już czas, ale taka pogoda że ciapnęłam .

Basieksp napisał(a)

Przyznam się bez bicia, sok pomidorowy średnio lubię, ale zrelaksować się ze szpadem to jest to niektórzy patrzą zdziwieni jak ta kobita ma ciężko że z ta łopatą, trudno im to wytłumaczyć że to żadna kara, też tak macie Miałam raz propozycje od dwóch sąsiadów że zastąpią mnie przy pomocy mojemu mż bo nie mogą patrzeć że kobieta z łopatą no ku..cze

Tiaaa, mi też się dziwią i współczują, że ciągle ze szpadlem i taczkami biegam .

April napisał(a)
Kasiu, jak ci się chce to wykop żurawki i przytnij te korzenie. Jak nie, a zakopałaś głębiej to pewnie też wypuści świeże korzonki z tego zakopanego. Choć tej wersji nigdy nie testowałam. Jestem raczej za radykalnym odmładzaniem bo myślę że wtedy na dłużej to wystarcza.
Ja przeziębiona, siły też jakoś niewiele. No i rozbija mnie konieczność chodzenia do pracy. Nie zawsze mogę zdalnie. A dziś jeszcze coś mi się zawiesiło...

Nie wiem czy mi się chce je wykopywać... może z następnymi zrobię tak jak mi radzisz .
Biedulka, współczuję przeziębienia, dobrze, ze teraz 3 dni wolne, dojdziesz do siebie .

Gosiek33 napisał(a)
Wszystkiego nie nadgonię ale staram się

Zerwany bluszcz dobra wiadomość ale czy z ziemi nie odbije? Trzymam kciuki by szybko tę ścianę ogarnęli

Przepis na żurawkę pomocny bardzo. Czekam aż wszystko zakwitnie u Ciebie

Obawiam się, że odbije... sąsiad będzie jeszcze wykopywać u nas karpy (są dwie), ale nie mam złudzeń, że uda mu się to zrobić skutecznie. Trudno, będę usuwać, kiedyś dziada wykończę.
mrokasia 22:18, 10 kwi 2020

Kilka fotek z dzisiejszego poranka.
Magnolia co dzień bardziej otwiera kwiaty . Jestem zauroczona.

Śwośliwa i grujecznika

Pissardi i Exotici
galgAsia 22:27, 10 kwi 2020

Kaśka, śliczna ta magnolka I cała reszta też
TAR 22:28, 10 kwi 2020

Kasia przypomnij magnolke to Lennei Alba?
mrokasia 22:35, 10 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Kaśka, śliczna ta magnolka I cała reszta też

Tak, magnolia jest w tej chwili gwiazdą. Jedynie co mnie rozczarowało to zapach . W zasadzie nie wiem czego się spodziewałam ale na pewno było to coś innego . Wybaczam jej jednak .
mrokasia 22:35, 10 kwi 2020

TAR napisał(a)
Kasia przypomnij magnolke to Lennei Alba?

To Wada's Memory.
Kasia_CS 22:45, 10 kwi 2020

Kasiu, nadrobiłam kilka stron ślicznie magnolia zaczyna, ja wciąż czekam na info czy moja w ogrodniczym zaczęła rozwijać kwiaty

Też muszę zerknąć na żurawki, co najmniej jedną wymaga odmłodzenia

Pozdrowienia i życzę Wam Wesołych Świąt!
TAR 23:15, 10 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

To Wada's Memory.

a racja, nawet sbie rozmowe przypominam, po prostu w glowie mi Lennei siedzi. moje magnolki trzymaja sie caly czas w kozuszkach
Magara 00:12, 11 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Nie wiem czy już czas, ale taka pogoda że ciapnęłam .

U mnie też pogoda niczego sobie ale już sama nie wiem co z tą lawendą zrobić
Niby wszystko szybciej niż rok temu, lawenda straszy, ale od poniedziałku znowu ochłodzenie przewidziane
Gosiek33 14:20, 11 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Obawiam się, że odbije... sąsiad będzie jeszcze wykopywać u nas karpy (są dwie), ale nie mam złudzeń, że uda mu się to zrobić skutecznie. Trudno, będę usuwać, kiedyś dziada wykończę.

sąsiada czy bluszcz?

Wszędzie tylko magnolie. Twoja przecudnej urody