Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:50, 20 kwi 2020

Makao_J napisał(a)
Hej hej hej - co tu się dzieje?
Nowy teren. Super sprawa.

Obok mamy działkę, pustą. I tak bardzo bym chciała żeby była moja.
Niestety wiem że dużo osób już pytało o nią właściciela i nie chce sprzedać.

Więc jak dobrze że wam się poszczęściło

Hej Aniu! Dawno Cię nie było, dobrze że jesteś .
To prawda, jesteśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się po kilku latach podchodów kupić tę działkę. Może i Wam się uda?
mrokasia 21:52, 20 kwi 2020

Mary napisał(a)

Skoro masz też zwykłego to będziesz miała dobre porównanie.
Bo ja już tych moich zwykłych z mszycami mam trochę dość i chodzi mi po głowie zamiana na Aureusy.
Tylko szkoda będzie wywalić, bo to jedne z ostatnich roślin, które rosły na działce przed zakupem.

Marysiu, będę obserwować i dam znać jak tam z mszycami na Aureusach.
Może nie ma co wywalać tych zwyklaków tylko zwalczać te mszyce? Skoro jest sentyment?
mrokasia 21:58, 20 kwi 2020

Dziś zorientowałam się, że bergenie zaczynają a i Kanzany coś tam wypuszczają .
Magara 23:18, 20 kwi 2020

jak ktoś zapitala na działce w takim tempie jak Wy to i rośliny już posadzone się dostosowują obserwując co się wokół dzieje
ale z tym kwitnieniem czosnków to już przesadziliście, czas deko zwolnić bo zaraz Wam rozchodniki zakwitną
Gruszka_na_w... 23:22, 20 kwi 2020

Kasia, idziecie jak burza.
Chwastami się nie przejmuj. Kora jest, to tak szybko się nie pojawią. Glebę przygotowałaś dobrze, to rośliny migiem się rozrosną.
Postawiłaś na drzewa, krzewy i byliny. Równowaga miedzy nimi jest zachowana. Za dwa lata pielić będziesz błyskiem.
Wzruszyłam się poczynaniami roślinnej grupy wsparcia. Dobrze mieć taką grupę blisko siebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 00:13, 21 kwi 2020

Ta wata cukrowa na drzewkach fajna
Margerytka40 07:35, 21 kwi 2020

Kasia ale czad, nadrobić wszystko mimo, że od czasu do czasu zaglądam to ponad moje możliwości. Idziecie jak burza i jakie efekty fajne już się wyłaniają. Czapki z głów normalnie
Iwonka 08:16, 21 kwi 2020

Fajnie, że wrzuciłaś projekt nowego Już się trochę gubiłam, tempo mieliście zabójcze. Podziwiam za tak szybkie decyzje. U mnie rozczytywanie się na O. sprawiło, że mam mega zawiasy. Okropne zawiasy. Dumam i dumam... A wy jak tornado
Moje hiacynty wsadzone w donicę miesiąc temu właśnie zakwitły I leniwemu czasem się poszczęści
Kanzany dadzą czadu, nie przegap i raportuj
ajka 15:01, 21 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Dziś zorientowałam się, że bergenie zaczynają a i Kanzany coś tam wypuszczają .

U nas wiśnia kanzan już od kilku dni pełna kwiatów
TAR 16:05, 21 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Marysiu, będę obserwować i dam znać jak tam z mszycami na Aureusach.
Może nie ma co wywalać tych zwyklaków tylko zwalczać te mszyce? Skoro jest sentyment?

kwitnacych jasminowcow bym sie nie pozbywala, mszyca rzecz nabyta a one tak pieknie pachna i wygladaja