Przychodzę się przywitać i będę podglądać, jeśli pozwolisz. Zajrzałam i dowiedziałam się od Ciebie, że i u mnie rośnie bergenia. Tylko niestety, bardzo zabiedzona i korzenie chyba zbyt płytko ma. Jak o nią zadbać? Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi.
Fajny ten plan Kasia! Podoba mi się.
Ja w altanie poproszę
Czosnki u mnie też mają takie duże pąki.
Szybka ta wiosna.
I piękna. Czekam na te obcokrajowce Twoje
TaR potwierdzam, prrowskie są wysokie. U mnie rosną pod grabem i górują nad stipami i całą skarpą.
Ale to kwestia odmiany też.
Little Spire jest chyba najniższa, blues spire już wysoka. A lobodolistna atripicifolia rośnie do półtora metra.
Jak widzę ile jeszcze przed nami do zrobienia to mi się napęd włącza a potem spać nie mogę bo wszystko boli .
Ja jakoś nie mogę w takim bałaganie funkcjonować. Wiadomo że nie zrobimy wszystkiego w tym roku, pod basenem na razie będzie szmata, pod altana nie wiem co ale niech to jakoś wygląda żebym na spokojnie mogła cieszyć się tym młodym ogrodem i powolutku sobie go dopieszczać, obsadzać czym dobre dusze się podzielą .
Faktycznie
Dzięki kochana .
Rzeczywiście, dobrze że ten planik wrzuciłam, ja wiem gdzie co ma być ale Wy już niekoniecznie .
Ja miewam trudności w szybkim podejmowaniu decyzji, ale męczy mnie gdy proces ten się przedłuża i wtedy przestaję rozkminiać, czasem odpuszczam np. decydując się na zakup tego co jest wystarczająco dobre a niekoniecznie idealne . Wiesz, to jest też tak, że ja nie mam duszy kolekcjonera. Mam chciejstwa ale też staram się by ten ogród był po prostu miły dla oka a przede wszystkim prosty w obsłudze, bo lat mi przybywa a nie ubywa.
Kanzany oglądam codziennie, ale w tym roku nie spodziewam się szału bo korony na razie rzadkie .
Hej Ajka, witaj u mnie .
Naprawdę u Ciebie kanzany juz w kwiatach? Idę zobaczyć.
Ten mój zwyklak nie pachnie... ale jak kwitnie to ładnie wygląda .
Witaj Andziu , wpadaj kiedy chcesz, zapraszam .
Mam bergenie w różnych miejscach ale niezbyt długo więc za dużo Ci nie podpowiem. One chyba mało wymagające są. Może wykop i obejrzyj korzenie? Jak ok to posadź głębiej, podsyp kompostem i i obornikiem.
Zajrzę do Ciebie .
OMG!!! Piękne .
Wczoraj przesadziłam dwie pod brzozy, nie wiem czy przeżyją tę operację, trzymaj kciuki .
Dzięki kochana . Do altany zapraszam tylko musisz chwilę poczekać aż będzie .
Kanzany już coś powypuszczały, ale na szał nie licz, muszą się trochę zagęścić .
Perowskie mam i duże Blue Spire i te Little Sipre też. Te Blue to niezłe krzaczory u mnie rosły, zobaczymy czy ich przesadzaniem nie zabiłam...
Te moje to też Blue Spire, Little wlasnie oddalam sasiadce
Niestety z perowskimi mam problem wiosna przy cieciu, aromat a raczej olejki eteryczne jakie wytwarzaja w masie powoduja u mnie przyduszenie. ot takie uroki dla astmatykow alergicznych.
Za to pan smieciarz zbierajacy worki bio stwierdzil, ze od moich smieci pieknie pachnie
Ha, ja swoją cięłam w środku sezonu, bo musiałam ją przesadzić - Ty wiesz, jak wtedy te rozgrzane olejki się unosiły?! Ja na szczęście nie jestem aa , a zapach naprawdę przyjemny