Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:33, 22 kwi 2020

Asia, Tar - ja na szczęście nie mam problemu z olejkami eterycznymi perowskiej a pachnie bardzo miło . Ona podobno nie lubi przesadzania. A ta moja rosła w piachu więc przy wykopywaniu w zasadzie wyjęłam ją z gołym korzeniem... ale nic, zobaczymy.

Ajka - odetchnęłam z ulgą

Asia - rzeczywiście mam tego miskanta, bardzo go lubię . Powinnam go w tym roku podzielić ale nie mam czasu. Rośnie bardzo szybko w sensie powiększania karpy. To chyba jego trzeci sezon u mnie, sadzony jako kilka żdziebełek o wysokości 15cm, obecnie karpa ma ponad 30cm średnicy. Z kwiatami ma jakieś 130-150cm. Nie wiem jakiej wielkości masz różę ale on ma tę przewagę nad rozplenicą, że szybciej startuje .
Stan obecny:

TAR 13:51, 22 kwi 2020

a tam nie lubi przesadzania, wysadzona z odpowiednia bryla zrestartuje sie od razu. sama bym chciala wysadzic te moja przy tarasie ale nie wiem jak sie do tego zabrac, jest ogromna. Najlepiej byloby zrobic to teraz jak krotko przycieta. Nie, odpuszcze. Za rok sprobuje moze. Jaszczurzych dzieci mi zal.
UrsaMaior 16:42, 22 kwi 2020

Nie lubi? A ja wszystkie chcę przesadzic...
Rojodziejowa 18:00, 22 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Asia - rzeczywiście mam tego miskanta, bardzo go lubię . Powinnam go w tym roku podzielić ale nie mam czasu. Rośnie bardzo szybko w sensie powiększania karpy. To chyba jego trzeci sezon u mnie, sadzony jako kilka żdziebełek o wysokości 15cm, obecnie karpa ma ponad 30cm średnicy. Z kwiatami ma jakieś 130-150cm. Nie wiem jakiej wielkości masz różę ale on ma tę przewagę nad rozplenicą, że szybciej startuje .
Stan obecny:

Różę mam małą - Pashminę i chciałam jej tło zrobić, żeby ten romantyzm złamać i trochę "unowocześnić.
mrokasia 18:27, 22 kwi 2020

TAR napisał(a)
a tam nie lubi przesadzania, wysadzona z odpowiednia bryla zrestartuje sie od razu. JA bym chciala wysadzic te moja przy tarasie ale nie wiem jak sie do tego zabrac, jest ogroma. Najlepiej byloby zrobic to teraz jak krotko przycieta. Nie, odpuszcze. Za rok sprobuje moze. Jaszczurzych dzieci mi zal.

Oblukałam dziś te moje przesadzone i wyglądają nieźle. Przyrosty stoją na baczność. Może będzie dobrze .
U Ciebie jaszczury mają w nich gniazdo?
mrokasia 18:28, 22 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Nie lubi? A ja wszystkie chcę przesadzic...

mrokasia 18:29, 22 kwi 2020

Rojodziejowa napisał(a)

Różę mam małą - Pashminę i chciałam jej tło zrobić, żeby ten romantyzm złamać i trochę "unowocześnić.

Wg mnie powinien się z nią zgrać. Tylko musisz zachować odstęp, żeby Ci jej nie pożarł bo on tworzy taką kopułkę, nie na pokroju fontanny.
Pola 18:30, 22 kwi 2020

Kasiu, nie sposób obejrzeć całości twoich zmagań z ogrodem, troszkę fotek obejrzałam świetnie to uporządkowałaś, nowa część w trakcie realizacji wydaje się spójna z całością, żwir bardzo w moim guście, to było moje marzenie. Będę zaglądać i przyglądać się twoje realizacji
mrokasia 18:30, 22 kwi 2020

Klonik Sango Kaku. Jego pierwsza wiosna u mnie, bardzo jestem go ciekawa .
TAR 18:36, 22 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Oblukałam dziś te moje przesadzone i wyglądają nieźle. Przyrosty stoją na baczność. Może będzie dobrze .
U Ciebie jaszczury mają w nich gniazdo?

nie tyle w krzaku co pod nim, ta rabata jest generalnie zajaszczurzona, widze ze gniazd jest kilka na przytarasowych