Mam wrażenie, że ty z tą częścią masz podobnie do mojego narożnika lub przejścia na tyły. Coś ci nie gra od dłuższego czasu ale konkretnego pomysłu brak. Próbujesz go reanimować drobnymi korektami a tam "bomba" jest potrzebna i po prostu podejście do tematu od nowa. Dodana część ogrodu już w tej chwili pokazuje inną przestrzeń i nasadzenia. Wystarczy jak porównasz np. rabatę przy domku z tą częścią wkoło Pissardi. Ja u siebie już po kilku waszych uwagach widzę, że bez przesadzenia wszystkich starych nasadzeń w inne konfiguracje i jednak całkowitej reorganizacji tej części w narożniku moja idea ścian na różnych poziomach z graba nie trzyma się kupy. Na razie temat odstawiam z realizacją do września. Teraz szkicuję różne układy roślin zostawiając tylko graby tam gdzie są. Oj będzie co robić

i też mi się tego na razie nie chce robić. Ale może do września się zachce

u ciebie rozumiem skalę działań jeszcze do zrobienia na innych częściach. Pozbierałabym teraz różne pomysły a realizację zostawiła do czasu aż się wizja skrystalizuje. Tam drobna zmiana da podobny efekt. Jeśli to cię zadowoli - OK. Ale nie zrobi efektu wow, takiego jak masz na np. froncie.