Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Basieksp 15:31, 25 lut 2021

April napisał(a)
Z czasem psiaki zajmą się więcej sobą, przyzwyczają się że coś robisz bez nich, zaczną więcej obserwować.... albo przesadzać to co posadzisz a im się miejscówka nie spodoba

Podoba mi się to przesadzanie ja tak trawy sadziłam byłam przyzwyczajona , że poprzednia starsza piesia nie przesadzała nic, ale byłam zdziwiona, że posadzone trawy, częściowo zginęły tylko dołki zostały
Wiolka5_7 16:36, 25 lut 2021

Ale fajniutkie psiaki ! będą Ci towarzyszyć w ogrodzie
Gruszka_na_w... 21:30, 25 lut 2021

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, kiedy przyciąć zeszłoroczną stipę? Na jaką wysokość?
Czy jak kępa jest całkiem sucha to po prostu wyrwać czy jeszcze coś z niej będzie?

Swoją tnę przy okazji prac porządkowych na danej rabacie. Na podokiennej już ścięłam. Przy okazji ścinania odchudzam/odmładzam kępę.Usuwam te najbardziej obsuszone fragmenty. Zauważyłam, że potem w sezonie są ładniejsze i nie mają aż takich tendencji do pokładania.
Stipa na bardziej wilgotnych stanowiskach mogła wygnić.
Tnę na wysokość 5-10 cm.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:31, 25 lut 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kasiu Nie wiem, jak to powiedzieć... Właśnie czekamy na naszego pieska Jeszcze kilka tygodni musi spędzić z matką i rodzeństwem. Przysięgam, ja się zacznę Ciebie bać
A psiaki cudowne!

Tego należało się spodziewać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 22:15, 26 lut 2021

ale fajne psiaki! Dobrze im, widać po zdjęciach na pewno ogromne wyzwanie ogarnąć dwójkę młodziaków...
Tamaryszek 23:30, 26 lut 2021

Psiaki słodkie! To już pociechę będziesz miała stale. Ale i dodałaś sobie zajęć na najbliższy czas.
Alija 19:31, 28 lut 2021

mrokasia napisał(a)

Witaj Kasiu! Pozwoliłam sobie pobuszować po twoim ogrodzie. Jest piękny, fantastyczne rośliny, super! Zauważyłam m.in. cudną barbulę i o ile się nie mylę ogromną gaurę. Czy nie masz problemu z tymi roślinami, nie przemarzają? U mnie różnie z nimi jest, ciągle próbuję.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia!
Agatorek 21:39, 28 lut 2021

Jak pieski? Rozrabiają?
Johanka77 02:35, 01 mar 2021

O Raju!!! Jakie psiaki!
No to teraz będzie Meksyk w ogrodzie

Dobrze, że im działkę dokupiliście
sarenka 08:19, 01 mar 2021

Hej Kasiu! Wpadam się przywitać bo dawno nie zaglądałam, ale teraz może się uda częściej zaglądać pozdrawiam i życzę miłego dnia