Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

eVka 15:40, 06 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Siedzę dziś w domu, bo tak wieje, że żeby wyjść z domu muszę nieźle drzwi wejściowe pchać . Może i dobrze, bo mnie pracowe rzeczy trochę przygniotły.
Też czekam na to ciepło tylko martwi mnie, że ja tu w lesie z przesadzankami a tu już 25 stopni prognozują...

Wiesz co, dziewczyny trochę mnie uspokoiły co do tych zawilców, posadzę co mam i już. Nie kosztowały fortuny, nie chce mi się o marne grosze kłócić... Pozostałe rośliny przyszły ok. Po prostu następnym razem głęboko się zastanowię czy kupować akurat w tym sklepie. To chyba bardziej dotkliwe dla sklepu - utrata klienta i słaba opinia niż te parę złotych.

No właśnie słonko się skończyło u nas, ale to oczywiste bo przecież właśnie kończę prace Ja będę chyba spać ze szczęścia na ogrodzie jak będzie te 24 stopnie, tak bardzo brakuje mi ciepła.
Spokojnie powoli wszystko posadzisz, nie ma co się spieszyć, ogród nie ucieknie

Ja bym nie odpuściła no ale taki charakter zawzięty mam
sarenka 15:47, 06 maj 2021

Kasia, przypomnij mi proszę, gdzie kupowałas?
Ja zobaczę czy w ZP będzie to co chce,jeśli nit o zamówię tam gdzie w zeszłym roku zamawiałam. W sumie poza barbula której nie okrywalam na zimę i nie wiem czy żyje to reszta roślin ma się dobrze
mrokasia 15:55, 06 maj 2021

sarenka napisał(a)
Kasia, przypomnij mi proszę, gdzie kupowałas?
Ja zobaczę czy w ZP będzie to co chce,jeśli nit o zamówię tam gdzie w zeszłym roku zamawiałam. W sumie poza barbula której nie okrywalam na zimę i nie wiem czy żyje to reszta roślin ma się dobrze

Chodzi Ci o to ostatnie zamówienie z zawilcami, bodziszkiem i przywrotnikiem? Szkółka Bergenia czyli kwietnik.com.pl
Margerytka40 17:55, 06 maj 2021

Kasiu czy mogłabyś mi o focić obecny stan listków irgi błyszczącej? Może uda mi się zidentyfikować moją
Judith 19:39, 06 maj 2021

Kasia wrzuciłam u siebie zdjęcie listków krzaczora, o którym wczoraj opowiadałam. Zerkniesz?
mrokasia 08:43, 07 maj 2021

Margerytka40 napisał(a)
Kasiu czy mogłabyś mi o focić obecny stan listków irgi błyszczącej? Może uda mi się zidentyfikować moją

Asiu, zrobię chętnie jak przestanie padać .

Judith napisał(a)
Kasia wrzuciłam u siebie zdjęcie listków krzaczora, o którym wczoraj opowiadałam. Zerkniesz?

Byłam .
Martka 08:46, 07 maj 2021

Kasia, nie zamawiaj też z lawendowe ogrody .com - wszystko pisane łącznie, czytałam o Twoich zawilcach, a u mnie hakonechloa przyszła mikra, z jakiejś palety przesadzona do p13 na potrzeby podróży do klienta. Z Bergenią też miała przygodę moja siostra. Ja na razie stopuję z zamówieniami online. Jadę dziś do Serocka.
TAR 09:01, 07 maj 2021

ja tez mialam zamowionych 25 szt. hakonek zielonych i odpuszczam zamowienie. mam kilka swoich kępek. z nich odkopie, moze sie przyjma. jestem naprawde mocno rozczarowana w tym roku zakupami bylin. czekam jeszcze na abelie, ktorych w ogrodnictwach lokalnych nigdzie nie mieli i mam nadzieje, ze nie dostane zdechlakow. potrzebuje jeszcze tawulca i orszelin ale zdobycie tego graniczy z cudem.
Gosiek33 09:04, 07 maj 2021

Myślę sobie, że ta zimna wiosna sprawia, że sporo sadzonek rosnących w polu jest jeszcze mało okazała. Tylko to co stało w tunelach lepiej podrośnięte. Zapominacie o najzimniejszym kwietniu od kilkudziesięciu lat. Czasu i słońca potrzeba. Jak oglądam zakupy to i tak oceniam, że w ogrodzie mam gorsze osiągi.
Nie dyskutuję w temacie sprzedaży nie ukorzenionych roślin, to granda
Kasya 09:08, 07 maj 2021

TAR napisał(a)
ja tez mialam zamowionych 25 szt. hakonek zielonych i odpuszczam zamowienie. mam kilka swoich kępek. z nich odkopie, moze sie przyjma. jestem naprawde mocno rozczarowana w tym roku zakupami bylin. czekam jeszcze na abelie, ktorych w ogrodnictwach lokalnych nigdzie nie mieli i mam nadzieje, ze nie dostane zdechlakow. potrzebuje jeszcze tawulca i orszelin ale zdobycie tego graniczy z cudem.

Abelie są u nas
Ja za to szukam obieli magical springtime