Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Brzozowadzie... 12:28, 07 maj 2021

Prawda? Ten orlik właśnie idzie w fiolet.
TAR 13:10, 07 maj 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ja bym posadziła kukliki, Bell Bank albo jakieś mocniejsze malinowe. Albo ciemne orliki, jest taka fajna odmiana...a wiem, Black Barlow.

ja mam tam akurat orlika Little Lanters, ten ciemny tez by pasował, moze dosadze. sa tez takie zwykle wpadajace w ciemne bordo jak liscie buka, z białym srodkiem.
U mnie nim zacznie kalina kwitna serduszki białe i różowe, potem kalina, potem orliki, drżaczki i śmialki a potem juz latem jeżówki i floksy
April 13:12, 07 maj 2021

Ja mam Barlow Black i on jest niemal czarny. A co ciekawsze, wysiewa się i zachowuje cechy
mrokasia 13:22, 07 maj 2021

Tarcia, Juzia, Łucja, Asia, Agata - dzięki za propozycje, zapisałam, poogladam, pomyślę .
Agata - ten orlik Black Barlow mnie chwycił za serce . Kukliki mam na tej rabacie - Pink Fluffy, ale na razie pipki .

Brzozowadzie... 13:28, 07 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Tarcia, Juzia, Łucja, Asia, Agata - dzięki za propozycje, zapisałam, poogladam, pomyślę .
Agata - ten orlik Black Barlow mnie chwycił za serce . Kukliki mam na tej rabacie - Pink Fluffy, ale na razie pipki .

Tego orlika mam na liście do kupienia
Muszę Ci kiedyś ukopać tych Bell Banków, bo rozrastają mi się konkretnie, już dwa razy je dzieliłam i znów duże kępy.
kaz742011 13:31, 07 maj 2021

mrokasia napisał(a)
U mnie gaury coś wypuszczają ale baaardzo słabiutko, nie wiem czy coś z tego będzie. Natomiast coś zaczyna wypuszczać ta trzecia uśpiona do tej pory mała budleja.

Mam mnóstwo siewek gaury ( pierwszy raz ).Popatrz u siebie może też masz .Zdjęcie u siebie wstawiłam jak wyglądają . Mogę się podzielić.
mrokasia 13:34, 07 maj 2021

April napisał(a)
Ja mam Barlow Black i on jest niemal czarny. A co ciekawsze, wysiewa się i zachowuje cechy

szczęściara
Juzia 13:36, 07 maj 2021

Orlik ciemno fioletowy też spoko, ale one są wysokie
Ja mam kilka różnych fioletowych jak znajdę fotki to zaraz wrzucę u siebie.
To przy okazji te irysy ci pokażę
Basia_KRK 13:39, 07 maj 2021

April napisał(a)

Ooo, super wiadomość, że się wysiewa, właśnie czekam na jego pierwsze kwitnienie u mnie w ogrodzie. Jest wysoki, ma już chyba ze 40 cm.
mrokasia 13:40, 07 maj 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Tego orlika mam na liście do kupienia
Muszę Ci kiedyś ukopać tych Bell Banków, bo rozrastają mi się konkretnie, już dwa razy je dzieliłam i znów duże kępy.

Chętnie przyjmę Bell Banki .

kaz742011 napisał(a)

Mam mnóstwo siewek gaury ( pierwszy raz ).Popatrz u siebie może też masz .Zdjęcie u siebie wstawiłam jak wyglądają . Mogę się podzielić.

Byłam, widziałam .

Juzia napisał(a)
Orlik ciemno fioletowy też spoko, ale one są wysokie
Ja mam kilka różnych fioletowych jak znajdę fotki to zaraz wrzucę u siebie.
To przy okazji te irysy ci pokażę

Poka, poka!!!