Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 10:10, 07 maj 2021

Kasya napisał(a)

No ale jedna obiele zamawiać to słabo się kalkuluje
no w tym juz ci nie pomoge
TAR 10:14, 07 maj 2021

Kasiu, mam te kaline i wiosna nie kwitnie przy niej nic, mam tam same zielonosci, ktore kwitna po tej kalinie. ona jest tak ładna, ze nie chcialam by cos ją przygaszalo przy kwitnieniu. w pobliu rosna orliki, drżączki, śmialki, świerki kuleczki i jeżówki.
inka74 10:14, 07 maj 2021

Właśnie miałam napisać, że niebieski i coś o srebrnych liściach może.
Dobrze kojarzę, że ona na przełomie maja i czerwca kwitnie? Może irysy? Trzeba by się było wybrać do sklepów w czasie jej kwitnienia.
tulucy 10:20, 07 maj 2021

TAR napisał(a)

ja "pozyczyłam" 3 gałazki i ukorzenilam je sobie przez zime ale to raczej nie jest Tanaki, jest bardziej pomaranczowy. moze to być Crispa. Na Tanaki poluje, jak bede w Arboretum zapytam kogos z obslugi czy moge sobie 3 patyki odciać i ukorzenie sama.

Mogę Ci odciąć i wsadzić do ziemi, kto nie ryzykuje, ten nie ma
TAR 10:30, 07 maj 2021

tulucy napisał(a)

Mogę Ci odciąć i wsadzić do ziemi, kto nie ryzykuje, ten nie ma
na razie podziekuje, w weekend ten lub kolejny bede w A. i tam zapytam.
Anda 10:36, 07 maj 2021

Wg mnie tez pasowalby do niej niebieski i ciemna zielen.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 10:48, 07 maj 2021

Kasya napisał(a)
Niebieski ?
Wczesna wiosna czy pozna ?

niebieski, mówisz?
maj

TAR napisał(a)
Kasiu, mam te kaline i wiosna nie kwitnie przy niej nic, mam tam same zielonosci, ktore kwitna po tej kalinie. ona jest tak ładna, ze nie chcialam by cos ją przygaszalo przy kwitnieniu. w pobliu rosna orliki, drżączki, śmialki, świerki kuleczki i jeżówki.

Może masz rację, chyba muszę wziąć na wstrzymanie i dosadzać tam coś co będzie kwitło już po niej . Teraz dosadziłam na nią ciemierniki Ivory Prince, które aktualnie mają bardzo podobną kolorystykę do kwitnącej Sunrise. Zanim ona zakwitnie to ciemierniki już oczywiście przekwitną . Potem ona i na biało Anne Rusell i żylistki. A potem to dowolnie .

inka74 napisał(a)
Właśnie miałam napisać, że niebieski i coś o srebrnych liściach może.
Dobrze kojarzę, że ona na przełomie maja i czerwca kwitnie? Może irysy? Trzeba by się było wybrać do sklepów w czasie jej kwitnienia.

drugi głos za niebieskim
tak, zdjęcia z zeszłego roku to 13-18 maja
i to chyba najlepsze wyjście - pojechać do ogrodniczego i zobaczyć co tam kwitnie .

Anda napisał(a)
Wg mnie tez pasowalby do niej niebieski i ciemna zielen.

trzeci głos za niebieskim .

Gosiek33 10:53, 07 maj 2021

mrokasia napisał(a)
U mnie gaury coś wypuszczają ale baaardzo słabiutko, nie wiem czy coś z tego będzie. Natomiast coś zaczyna wypuszczać ta trzecia uśpiona do tej pory mała budleja.

budleje śpią, u każdego coś innego się budzi
Gosiek33 11:03, 07 maj 2021

też na niebieski stawiam, może kocimiętka?
TAR 11:15, 07 maj 2021

u mnie akurat budleje ładnie rozpędzone, nawet przymrozki nie ścielły.

wiecie co dziewczyny, mnie tam ani niebieski ani srebrny nie bardzo pasuje do tej akurat kaliny. ona ładnie z bukiem bordowym stworzy otoczenie, mocnym zielonym, jakims waniliowym. czyms co jej nie zabierze uwagi przy kwitnieniu. a potem mozna juz praktycznie wszystko.

no ale mozna zaryzykowac, kto wie moze cos sama podłapie