Kasiu, mam te kaline i wiosna nie kwitnie przy niej nic, mam tam same zielonosci, ktore kwitna po tej kalinie. ona jest tak ładna, ze nie chcialam by cos ją przygaszalo przy kwitnieniu. w pobliu rosna orliki, drżączki, śmialki, świerki kuleczki i jeżówki.
Właśnie miałam napisać, że niebieski i coś o srebrnych liściach może.
Dobrze kojarzę, że ona na przełomie maja i czerwca kwitnie? Może irysy? Trzeba by się było wybrać do sklepów w czasie jej kwitnienia.
Może masz rację, chyba muszę wziąć na wstrzymanie i dosadzać tam coś co będzie kwitło już po niej . Teraz dosadziłam na nią ciemierniki Ivory Prince, które aktualnie mają bardzo podobną kolorystykę do kwitnącej Sunrise. Zanim ona zakwitnie to ciemierniki już oczywiście przekwitną . Potem ona i na biało Anne Rusell i żylistki. A potem to dowolnie .
drugi głos za niebieskim
tak, zdjęcia z zeszłego roku to 13-18 maja
i to chyba najlepsze wyjście - pojechać do ogrodniczego i zobaczyć co tam kwitnie .
u mnie akurat budleje ładnie rozpędzone, nawet przymrozki nie ścielły.
wiecie co dziewczyny, mnie tam ani niebieski ani srebrny nie bardzo pasuje do tej akurat kaliny. ona ładnie z bukiem bordowym stworzy otoczenie, mocnym zielonym, jakims waniliowym. czyms co jej nie zabierze uwagi przy kwitnieniu. a potem mozna juz praktycznie wszystko.
no ale mozna zaryzykowac, kto wie moze cos sama podłapie