Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

galgAsia 11:32, 27 lut 2022

Dziewczyny, jesteście wspaniałe
mrokasia 11:41, 27 lut 2022

Asia, eee tam, jeszcze nic nie zrobiliśmy, na razie docierają do nas spore, kilkuosobowe rodziny i dla nich ludzie udostępniają domy lub kilka pokoi. Wiadomo, uchodźcom też jest pewnie raźniej w większych grupach niż samej mamie z dzieckiem. Ale w razie potrzeby jesteśmy gotowi .

Basia, no właśnie, to jest super, że tak szybko ludzie się organizują i pomagają . Oby tylko tej pary wystarczyło na tak długo jak będzie to potrzebne.
jolanka 11:55, 27 lut 2022

U nas tez mnóstwo chętnych do wsparcia, pomocy, zabrania do siebie. Grupy lokalne na F. pękają w szwach od wiadomości, adresów i wszystkiego innego potrzebnego w tej sytuacji.
Kochane, to dopiero początek exodusu. Teraz Ci, którzy przyjeżdżają najczęściej wiedzą gdzie, mają przyjaciół, rodziny, znajomych ale za kilka dni dotrą osoby, które nikogo u nas nie znają i nie wiedzą co będzie ich czekać po przekroczeniu granicy. Na razie wystarcza to nasze pospolite ruszenie, przekazywanie rzeczy, miejsca w naszych domach, opieka bezpośrednia. Miejmy nadzieję, że to rzeczywiście wystarczy.
Ja w każdym razie pomagam i wierzę w to, że inni też to zrobią. Tylko do jasnej… dlaczego przez kilku bandytów musi cierpieć tylu ludzi. Te bomby powinny spaść w inne miejsce, KONKRETNE.
Dla mnie za wolno odbywa się nakładanie sankcji, za dużo gadania przez polityków a za mało konkretnych decyzji. Nie mogę ciągle uwierzyć, że to wszystko się dzieje naprawdę, że to nie jest sen

Ogród musi poczekać, trudno.
Johanka77 14:40, 27 lut 2022

My też wczoraj działaliśmy w ogrodzie
Dziś cięłam dalej carexy.
Ale córka ma jutro urodziny, więc teraz obiad i potem torcik
mrokasia 16:17, 27 lut 2022

Ja właśnie wróciłam z ogrodu . Do południa było pochmurno i jakoś tak mało zachęcająco. Ale w końcu zebrałam się i wyszłam. I dobrze, bo po godzinie wyszło piękne słońce, które świeci do tej pory .
Urobiona jestem po pachy. No i oczywiście nadwerężyłam sobie prawy kciuk od cięcia sekatorem. Ale jestem mega zadowolona bo sporo ogarnęłam .
Teraz obiadek, spacer z psami i zasłużony odpoczynek.

Miłego popołudnia Wam życzę na ile to możliwe w obecnych okolicznościach.
mrokasia 16:01, 01 mar 2022

Wstawiam fotki Pissardi dla Agi
Tu z lipca 2018 - posadzona tego roku wiosną

06.2019

07.2020

07.2022

Rośnie jak wściekła
Agatorek 17:41, 01 mar 2022

Piękna ta wiśnia

Zresztą, cała ta rabata jest super.
Gruszka_na_w... 18:46, 01 mar 2022

Ależ napuchła. Widać, że dobrze o nią dbasz.
Wczoraj skończyłam prace z sekatorami. Dłonie mnie już mrowią od wielodniowych prac z nimi
Dla odmiany dzisiaj zrębkowałam od rana. Nóg nie czuję. Szkoda, że żadnych prac nie wykonuje się w pozycji leżącej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 18:49, 01 mar 2022

Kasiu, a ona jest szczepiona na pniu?
mrokasia 18:58, 01 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Piękna ta wiśnia

Zresztą, cała ta rabata jest super.

Dzięki

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ napuchła. Widać, że dobrze o nią dbasz.
Wczoraj skończyłam prace z sekatorami. Dłonie mnie już mrowią od wielodniowych prac z nimi
Dla odmiany dzisiaj zrębkowałam od rana. Nóg nie czuję. Szkoda, że żadnych prac nie wykonuje się w pozycji leżącej.

Sama rośnie .
Taaaak, praca na leżąco byłaby fajna. Mnie boli skóra na kolanach od klęczenia, nie chciało mi się szukać podkładki...

Judith napisał(a)
Kasiu, a ona jest szczepiona na pniu?

Nie, nie jest szczepiona.