Ależ u ciebie wszystko wybujałe. Ale że jyz w takim rozkwicie to jestem w szoku.! Zawilce juz kwitną? Co to za odmiana?? Mi nawet lilak Palibin jeszcze nie kwitnie a Przywrotnik to ledwo od niedawna liscie ma
Gdy mój migdałek po kwitnieniu ma suche gałęzie, wycinam je (tylko te suche) a krzew przycinam w kulę. Ten sposób sprawdza sie dobrze, bo nie ma okresu straszenia .
Mrokasiu, dzięki za zdjęcia! Piękne oba carexy, mój mały Raureif podobny do Twojego, więc to on Spring ma dużą kępkę, ładnie zielony, też go chcę. Napisz proszę, jakie to zawilce ta grzeczna odmiana? Jak długo kwitną? Czy listki potem zostają czy zamierają? Piękne są, takich szukam!
Mam go od bardzo dawna, to oczywiście jedna z moich pierwszych roślin . Już kilka razy miał iść pod topór ale został, rośnie i wiosną bardzo cieszy .
Taaaak, Raureif ma bardzo fajny kolor, taki świeży.
Spring jest bardziej ciepły, lekko żółtawy. Raureif bardziej chłodny, świeży, limonkowy.
Ten mój mi wcześniej chorował i jest trochę nieforemny. Nie uniknę okresu straszenia ale za to potem ładnie odrasta i co ważniejsze nie choruje.
Bardzo proszę .
Grzeczne zawilce to zawilce wielkokwiatowe Snow White. Kwitną dość długo, listki nie zanikają. Są bardzo wdzięczne, pięknie się kołyszą na wietrze .