Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 14:54, 10 cze 2022

O to samo miałam zapytać. Co to za odmiana?
mrokasia 14:57, 10 cze 2022

April napisał(a)
O to samo miałam zapytać. Co to za odmiana?

Kocimiętki? To Purssian Blue. Bardzo je lubię.
Anda 20:40, 10 cze 2022

Wielkie brawa, pięknie, bujnie, soczyście i umiejętnie skomponowane
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 22:07, 10 cze 2022

mrokasia napisał(a)
Wstawiam parę fotek i lecę do pracy.
Miłego dnia, dziś piątek . Sobota u mnie będzie nieogrodowa ale może uda się coś porobić w niedzielę.

Chyba tylko leżeć i podziwiać ogród .

Pięknie, bujnie, a trawniczek jak z fotoszopu .

Fotki porównawcze - nie do uwierzenia. Piszesz o końskiej qupie. Chyba roślinki mają jej stały odstęp przez węże (zamiast wody ).
Agatorek 22:09, 10 cze 2022

mrokasia napisał(a)

Te miskanty rosną jak wściekłe, w przyszłym roku będę je chyba musiała nieco odchudzić...

.

Kasiu, to w tym roku ich nie dzieliłaś?
Jakbyś już nie miała miejsca, gdzie wcisnąć to, co odchudzisz, to jestem chętna . Chyba już kiedyś nawet się zgłaszałam
sylwia_slomc... 22:42, 10 cze 2022

Zdjęcia Pinterestowe normalnie, jak można mieć tak wypielęgnowany ogród? U mnie niewykonalne
mrokasia 08:35, 11 cze 2022

Anda napisał(a)
Wielkie brawa, pięknie, bujnie, soczyście i umiejętnie skomponowane

Dziękuję Ewo .

Agatorek napisał(a)

Chyba tylko leżeć i podziwiać ogród .

Pięknie, bujnie, a trawniczek jak z fotoszopu .

Fotki porównawcze - nie do uwierzenia. Piszesz o końskiej qupie. Chyba roślinki mają jej stały odstęp przez węże (zamiast wody ).

He he, leżeć i podziwiać . Nie ma tak dobrze, trochę do zrobienia jeszcze jest .

Końskie złoto zostało nawiezione i płytko przeorane z ziemią na etapie gdy jeszcze nic nie rosło. Sypnęłam też trochę mączki bazaltowej. Przy sadzeniu zwykle daję jeszcze trochę kompostu lub obornika. I tyle .

Agatorek napisał(a)

Kasiu, to w tym roku ich nie dzieliłaś?
Jakbyś już nie miała miejsca, gdzie wcisnąć to, co odchudzisz, to jestem chętna . Chyba już kiedyś nawet się zgłaszałam

W tym roku ich nie dzieliłam ale w przyszłym na bank będę musiała. Zapisałam sobie, żeś chętna więc będę zawiadamiać .

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zdjęcia Pinterestowe normalnie, jak można mieć tak wypielęgnowany ogród? U mnie niewykonalne

Dzięki Sylwia za miłe słowa. U Ciebie więcej areału więc trudniej ogarnąć. Poza tym ja akurat mam w większości ogarnięte bo akurat miałam pomoc. Bez tej pomocy nie byłoby tak dobrze. Ale warzywnik mi zarasta, tuje, cisy i bukszpany czekają na cięcie itd.
Helen 15:18, 11 cze 2022

mrokasia napisał(a)

Mam nadzieję, że i do Ciebie deszcz dotarł.

Nie dotarł, nie padało od tygodnia, strasznie sucho się znowu robi.
Wiolka5_7 15:31, 11 cze 2022

Helen napisał(a)

Nie dotarł, nie padało od tygodnia, strasznie sucho się znowu robi.
u mnie też nie padało od tyg.
Trawnik mi zaczął schnąć. Wczoraj podlewanło się 2,5 h ,jutro znowu kolejna część
Martka 15:50, 11 cze 2022

mrokasia napisał(a)

Mrokasiu, ach te plamy, plamki, akcenciki, pięterka, linie proste i wijące się, to sterczenie i te zwiski, fontanny, kolumny i kule, świetnie komponujesz, ogród na luzie kontrolowanym z efektem niebywałym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies