Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magleska 20:09, 15 kwi 2023

Kasia
masz swój wertykulator ,czy pożyczasz ? wertykulacja jeszcze przede mną i zastanawiam się ,czy zakupić jakiś tani marketowy ,czy pożyczać ...

Magnolia tfu tfu bez uroku -przepiękna -z chęcią bym taką przytuliła ,tylko brak pomysłu na miejscówkę ...i wisienka też piękna

Ps .jestem na bieżąco ,pomimo ,że nie zawsze piszę

Buziaki
Agatorek 20:29, 15 kwi 2023

mrokasia napisał(a)
Nie wiem jak u Was ale u mnie kuklik zwariował .

Też znalazłam jednego pączka kuklikowego u siebie

Wiosna w końcu . Ładnie Ci kwitnie pissardi i magnolia.
Kanzany później zaczynają?

mrokasia 22:49, 15 kwi 2023

Martka napisał(a)
Magnolia i wiśnia zjawiskowe, wertykulacja - uff gratulacje! Wskoczyłyśmy w okienko rozważam już poważnie jesienny termin wertykulacji, który z powodzeniem stosuje Mary
Faktycznie, to pąki jeżówki u Marysi. Może lubi sobie wcześniej załatwić sprawę

No właśnie też już myślałam o jesiennej wertykulacji. Muszę rozkminić ten temat.
mrokasia 22:51, 15 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Ja na z częściej zdążyłam z nawozami wczoraj
Jakie masz jeszcze magnolie ?
Same białe póki co widzę

Mam aż dwie magnolie . Tę białą Wada’s Memory i różową Susan.
mrokasia 22:53, 15 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Jakie trawki masz przy ścieżce ?
I gdzie kupowalas te derenie ?

Przy ścieżce przy magnolii mam heuflerianę i stipę.
Derenie kupowałam u Szymanowskiego - jeśli pytasz o Midwinterfire.
mrokasia 22:56, 15 kwi 2023

Magleska napisał(a)
Kasia
masz swój wertykulator ,czy pożyczasz ? wertykulacja jeszcze przede mną i zastanawiam się ,czy zakupić jakiś tani marketowy ,czy pożyczać ...

Magnolia tfu tfu bez uroku -przepiękna -z chęcią bym taką przytuliła ,tylko brak pomysłu na miejscówkę ...i wisienka też piękna

Ps .jestem na bieżąco ,pomimo ,że nie zawsze piszę

Buziaki

Wertykulator mamy swój, kupiony w Lidlu . Póki co działa bez zarzutu.

Buziaki . Ja też u Ciebie bywam cichaczem .
mrokasia 22:58, 15 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

Też znalazłam jednego pączka kuklikowego u siebie

Wiosna w końcu . Ładnie Ci kwitnie pissardi i magnolia.
Kanzany później zaczynają?

Ha, to może po prostu te kukliki normalnie takie wyrywne .

Tak, Kanzany i Amanogawy kwitną później. Ale już stoją w blokach startowych .
galgAsia 23:03, 15 kwi 2023

Moje kukliki też już w blokach startowych Kanzan też. Więc wszystko w normie
Magara 23:43, 15 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Magarcia, Ty się tak nie rozpędzaj z tym latem, maj dopiero za dwa tygodnie!

Eh, no tylko wczoraj się rozpędziłam - słońce, zero wiatru, koszulki z krótkim rękawem, no pięknie było
Dziś ciemno, zimno, buro, na deszcz się zbiera, a jak na złość ani kropla nie spadła chociaż ja po wertykulacji z sitkiem mączkę bazaltową sypałam na tzw. trawnik Nienormalna ta wiosna, a najgorzej, że prognozy pogody średnio się sprawdzają (tu emot wściekłości).

A jeszcze odnośnie wypożyczania/kupna wertykulatora (Madzia pytała) napiszę, bo mam przemyślenia :
Wertykulator mamy chyba 4 albo 5 rok, jakiś no-name. Rok temu padł "w trakcie". Stanęliśmy przed wyborem: kupować nowy, wypożyczyć czy naprawić. Szczęśliwie udało się naprawić i jeszcze służy. Ale zaczęłam czytać o wypożyczaniu - tanio nie jest, zapisywać się trzeba, a nikt nie da gwarancji, że akurat w dniu kiedy mamy wypożyczony będzie pogoda odpowiednia do działań. Lepiej mieć własny, jakikolwiek Minus - miejsce zajmuje a używany rzadko

nicol21 00:03, 16 kwi 2023

Nie ma jak w koncu się styrać w ogrodzie Fajne widoki!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies