Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 19:51, 25 kwi 2023

Iwona100 napisał(a)
Kasia piękny ogród ,piękny warzywnik. Super wyglądają te płyty . Trzeba sobie ułatwiać życie.

Dzięki
mrokasia 19:55, 25 kwi 2023

inka74 napisał(a)
Obiela ci już kwitnie? Pięknie u ciebie. Zazdroszczę białej bergenii - 2 razy próbowałam ale mojej gliny nie lubi.

Kasia - jaka ty masz odmianę tej kaliny co kwitnie?

Nie mam obieli. Pewnie mówisz o tawułach Greifsham .

Kalina to Anne Russel. Zaczynają też koreańskie, muszę je przypilnować na okoliczność mszycy.
UrsaMaior 20:20, 25 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Nooo, Twoja faworytka .

Taaa Ale faktycznie przesłony szkoda.
TAR 20:34, 25 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

No to trzymam kciuki! A co kupiłaś?

Rozchodniki przytnę tylko niech padać przestanie .

a niewiele, orliki, orliczki, lebiodke, sasanki, kuklika zwisłego, przetaczniki, trawke palczatkę praire blues i tyle, na rabatke sloneczna. biore male ilosci bede sama rozmnazac. mam wrazenie, ze troche wszyscy przeginaja z cenami. Zreszta najpierw musze skonczyc tyl z wytyczaniem rabat, potem trawe zrobic i posadzic baze i krzewy a na koniec bylinki uzupelnie. troche sie namnoża moze do tego czasu
Judith 20:55, 25 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

No i co, trafny domysł?

Oczywiście :-/
Gruszka_na_w... 21:12, 25 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Zareklamowałem właśnie. Żeby było śmieszniej to wzięłam większe i droższe sadzonki bo chciałam szybszy efekt…

Zamawiałyśmy chyba w podobnym czasie. Zamawiałam te drobniejsze. Stały ze dwa tygodnie w doniczkach i czekały na ocieplenie. Kiedy je wsadzałam tydzień temu, to miały już 2-3 listki.
Odważyłam się w niedzielę i wykopałam 2-letniego bodziszka Rozanne. Sposobem Wioli pokroiłam sadzonkę nożem. Udało się uzyskać zdatne do sadzenia egzemplarze. On ma przedziwny korzeń ten Rozanne. Taki pomarańczowy, twardy.
Wiosenne zdjęcia są nad wyraz energetyczne. Nawet deficytowe słońce masz. Cud!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:45, 25 kwi 2023

UrsaMaior napisał(a)

Taaa Ale faktycznie przesłony szkoda.

Ano szkoda. Całe szczęście wciąż nikt tam nie mieszka. No i karagana przesłaniała garaże więc żadnych okien tam nie ma.
mrokasia 21:47, 25 kwi 2023

TAR napisał(a)

a niewiele, orliki, orliczki, lebiodke, sasanki, kuklika zwisłego, przetaczniki, trawke palczatkę praire blues i tyle, na rabatke sloneczna. biore male ilosci bede sama rozmnazac. mam wrazenie, ze troche wszyscy przeginaja z cenami. Zreszta najpierw musze skonczyc tyl z wytyczaniem rabat, potem trawe zrobic i posadzic baze i krzewy a na koniec bylinki uzupelnie. troche sie namnoża moze do tego czasu

To faktycznie niewiele .
Tak, najpierw ramy, potem biżuteria .
Johanka77 21:48, 25 kwi 2023

Helloł! Witam się wiosennie.
U Ciebie wszystko śliczne
mrokasia 21:50, 25 kwi 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zamawiałyśmy chyba w podobnym czasie. Zamawiałam te drobniejsze. Stały ze dwa tygodnie w doniczkach i czekały na ocieplenie. Kiedy je wsadzałam tydzień temu, to miały już 2-3 listki.
Odważyłam się w niedzielę i wykopałam 2-letniego bodziszka Rozanne. Sposobem Wioli pokroiłam sadzonkę nożem. Udało się uzyskać zdatne do sadzenia egzemplarze. On ma przedziwny korzeń ten Rozanne. Taki pomarańczowy, twardy.
Wiosenne zdjęcia są nad wyraz energetyczne. Nawet deficytowe słońce masz. Cud!

Przesyłkę odebrałam pod koniec marca. Ale ewidentne coś poszło nie tak .

Słońce było wczoraj. Dziś cały dzień leje.