Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasia_CS 20:53, 04 mar 2019

Leżę ja jeszcze dorzucę okularki do pływania, co by się do oczu nie nakurzyło A pomyślcie sobie - Wy w większości macie domy na swojej działce, to i sąsiadów mało, a ja jakbym na blokowisku moim poszła trzepać swoje tujki w takim outficie, to po godzinie pewnie bym na YT się znalazła
Kociamama 21:07, 04 mar 2019

Ewentualnie jeszcze pełny jednoczęściowy strój ochrony przeciwchemicznej
AnnaCh 21:26, 04 mar 2019

Matko, humor mi się od razu poprawił jak Was poczytałam
Dobrze, że moje tujki jeszcze małe, ale już trochę suszu widziałam, nie chce mi się tego robić jeszcze. Odchudzić się muszę i w kostiumie kąpielowym latem potrzepę Sąsiedzi padną jak to zobaczą i tak mają już ze mnie polewkę, ciągle ryję w ziemi, zdjęcia kwiatkom robię... itd.
inka74 21:36, 04 mar 2019

Płetwa w środek nie wejdzie a po wierzchu trzepać to strata energii

Kasiu_CS myślę, że ujęcia miałabyś z każdej strony w takim stroju na ogrodzie
Gruszka_na_w... 22:24, 04 mar 2019

Problematyczny jest tylko susz w majtkach. Może mocniejsza gumka zaradzi temu?

A teraz pergola= Kasiu, a myślałaś o wymianie powojników na te z grupy Viticella? One kwitną od lipca, do sierpnia obficie, a potem powtarzają kwitnienie aż do mrozów, ale skromniej.

Fajny jest tez powojnik tangucki- zimą ozdoba są przekwitłe kwiatostany.

Wiciokrzewom po pewnym czasie tworzą się zdrewniałe pędy i pieniek. To dość masywne pnącze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 08:58, 05 mar 2019

jolanka napisał(a)
Kasia, a może daj te powojniki ale z jednej strony wcześniejszy a z drugiej później kwitnący
Z tym, że różnie z nimi bywa (np. uwiąd) ale z każdą rośliną różne rzeczy mogą się zdarzać.
Na stronie clematis, u Marczyńskiego jest sporo inf o różnych pnączach, nie tylko o powojnikach, może coę Cię zainteresuje
Ja to mam skrzywienie i.... no wiesz... róże i powojniki razem

Muszę poczytać, dzięki za namiar.
Róże z powojnikami śliczne - u innych .
mrokasia 08:59, 05 mar 2019

Iwonka, Łucja, Anula, Kasia, Ania Kociamama - dziewczyny, brawa za kreatywność .

Ania z Malutkiego - serio to nie wyobrażam sobie trzepania tych tuj w kostiumie, mam wysypkę na skórze po kontakcie z tujowymi gałązkami więc u mnie tylko opcja długich rękawów wchodzi w grę.
tulucy 09:04, 05 mar 2019

Kasia widzisz, jakie my zdolne

Czy u Ciebie też tak wieje??? moje plany poszły się paść...
mrokasia 09:05, 05 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Problematyczny jest tylko susz w majtkach. Może mocniejsza gumka zaradzi temu?

A teraz pergola= Kasiu, a myślałaś o wymianie powojników na te z grupy Viticella? One kwitną od lipca, do sierpnia obficie, a potem powtarzają kwitnienie aż do mrozów, ale skromniej.

Fajny jest tez powojnik tangucki- zimą ozdoba są przekwitłe kwiatostany.

Wiciokrzewom po pewnym czasie tworzą się zdrewniałe pędy i pieniek. To dość masywne pnącze.

Haniu, dzięki za podpowiedź, sprawdzę te viticella i tego tanguckiego.
mrokasia 09:08, 05 mar 2019

tulucy napisał(a)
Kasia widzisz, jakie my zdolne

Czy u Ciebie też tak wieje??? moje plany poszły się paść...

Wieje? Piźd.i a nie wieje! Łeb urywa. Widzę przez okno, że konewka mi lata, muszę ją złapać. EM wyraził nadzieję, że ten wiatr wytrzepie resztę tuj ale chyba nic z tego... .