Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:08, 08 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)
Kaśka, jeśli Cię to pocieszy, to u mnie podobnie. Smarkam, kicham, co się podkuruję, to parę dni i znów to samo:/

O masz!!! No to nie fajnie... ja mam nadzieję wyleczyć się skutecznie, dziś jakby trochę lepiej. U mnie nie tyle katar (choć też) ile infekcja gardła i oskrzeli .

TAR napisał(a)
normalnie dwa smarki a ja trzeci malutki ale nie od przeziebienia a od pylenia sosen

alergia to nic fajnego, współczuję, też mnie to czeka w czerwcu...

Brzozowadzie... 14:49, 08 maj 2019

Zdrowiej, zdrowiej, współczuję chorowania w maju, kiedy człowiek aż rwie się do ogrodu. Na pociechę, chociaż pogoda bez szału. Zimno i zimno.
Koktajle pij z zieloną pietruszką. To mój sposób na wiosnę. Wszystko zielone co już wyrasta blenduję z jakimkolwiek owocem i odrobiną wody. Piłam już w tym roku nawet miętę i pokrzywę. Szczypiorek też I jeszcze sobie mielonego jęczmienia zielonego podsypuję
tulucy 15:46, 08 maj 2019

Mnie ten jęczmień nie smakuje, normalnie jakbym siano piła. Dodajesz go do czegoś?
Brzozowadzie... 22:15, 08 maj 2019

tulucy napisał(a)
Mnie ten jęczmień nie smakuje, normalnie jakbym siano piła. Dodajesz go do czegoś?

Ohydny jest jak dramat Ale piję Dodaję do koktajli z gruszką lub z bananem, wtedy lekko chowa się ten jego trawiasty posmak. A jak robię dla wszystkich, to sobie mieszkam w szklance, w życiu by nie wypili
tulucy 22:18, 08 maj 2019

Będę próbowała pokombinować. Moi też nie tkną
mrokasia 22:21, 08 maj 2019

Agatko, dziękuję. Piję kurkumę z pieprzem, cytryną i imbirem. Piję też zielone koktajle. Dziś był z rukolą, szpinakiem, natką pietruszki, selerem naciowym, jabłkiem, gruszką, bananem i grapefruitem . Full wypas . Z jęczmieniem nie próbowałam ale ostatnio kupiłam jakiś złoty len.
mrokasia 22:22, 08 maj 2019

U mnie eM sam się dopomina. Ale to pewnie dlatego, że bez jęczmienia .
Brzozowadzie... 22:28, 08 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Agatko, dziękuję. Piję kurkumę z pieprzem, cytryną i imbirem. Piję też zielone koktajle. Dziś był z rukolą, szpinakiem, natką pietruszki, selerem naciowym, jabłkiem, gruszką, bananem i grapefruitem . Full wypas . Z jęczmieniem nie próbowałam ale ostatnio kupiłam jakiś złoty len.

No to kochana full wypas W takim razie przyszła Twoja kolejka na chorowanie i koniec Taki żarcik, współczuję, nie znoszę chorowania.
P.S. Nie to, że się mądrzę, ale czytałam ostatnio taką mądrą () książkę, w której wyczytałam, żeby nie wrzucać do koktajli zbyt dużej ilości różnych składników. Chodzi o jakieś tam kwasy żołądkowe, że niby mają trudności Zapamiętałam tak: dwa różne owoce plus jedno zielone plus jeden superfood w jednym koktajlu Też mnie czasem kusi i wrzucę więcej, a jak się już zabierze mój M...to mamy po całości
mrokasia 22:33, 08 maj 2019

Aaa, dzięki za info, nie wiedziałam. Choć zazwyczaj nieco mniej tego dobra wrzucam, dziś gruszka i banany były na ostatnich nogach a grapefruita dorzuciłam na końcu bo mi za słodkie wyszło.
A ten superfood to co to?
Brzozowadzie... 23:04, 08 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Aaa, dzięki za info, nie wiedziałam. Choć zazwyczaj nieco mniej tego dobra wrzucam, dziś gruszka i banany były na ostatnich nogach a grapefruita dorzuciłam na końcu bo mi za słodkie wyszło.
A ten superfood to co to?

No, te wszystkie jęczmienie, chia, siemię lniane, sezam, pyłek pszczeli, pierzga,ostropest i takie tam Ja mam fisia. Lubię zdrowo Choć wychodzi różnie, hehe