Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kociamama 09:22, 09 maj 2019

mrokasia napisał(a)
U mnie dziś w różnych odcieniach różu i fioletu . W roli głównej tulipany . W pozostałych rolach lilaki i czosnek.

Piękne tulipki. Zaskoczona jestem że jeszcze kwitną u Ciebie tulipany i to jak kwitną
tulucy 09:41, 09 maj 2019

Zrób sobie herbatkę z imbirem i goździkami - jest rewelacyjna na gardło. 3 goździki. Smakuje dentystą ciut, ale co tam...
inka74 09:44, 09 maj 2019

Dołączyłam do grona pociągających... nosem ;(. Wczoraj do późna zachciało mi się na ogrodzie siedzieć.
TAR 09:55, 09 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No, te wszystkie jęczmienie, chia, siemię lniane, sezam, pyłek pszczeli, pierzga,ostropest i takie tam Ja mam fisia. Lubię zdrowo Choć wychodzi różnie, hehe

tez chcialabym zdrowo ale co ja biedna moge na to, ze wole smacznie
u mnie soczkowo najczesciej grape + pomar, ewentualnie kiwi + jabłko, marchewka + jabłko. winogrona + grape. zielonych koktajli nie lubie choc pietruszke, szczypiorek, selera na peczki jadam najczesciej z jakims dodatkiem.
teraz mam fazy na vitamine C i kwasne, chyba po zimie mam jakies braki.
tulucy 09:58, 09 maj 2019

U mnie leci najczęściej jabłko i mango, czasem banan i awokado, dla siebie dorzucam jarmuż, szpinak, siemię. Na wierzchu też tylko dla siebie jagody goji.
jolanka 10:03, 09 maj 2019

A myślałam, że tylko ja mam szmergla jedzeniowego a tu proszę, tłum się robi
eM odmówił ostatnio szpinaku, inne zieleniny akceptuje ale ja tez niekoniecznie informuję co jest w środku
mrokasia 10:41, 09 maj 2019

Powiem Wam, że ja bardzo długo nie miałam blendera kielichowego tylko taki zwykły, ręczny. I teraz nie wiem jak mogłam w ogóle żyć bez takiego sprzętu .

Tar, jak dorzucisz garść szpinaku albo jarmużu do grape-pomar to nawet nie poczujesz a jeszcze zdrowsze będzie .

Iwonka, biedaku, witamy wśród pociągających

Jolanka, mój na szczęście się nie buntuje, wręcz się dopomina .

Lucy, muszę spróbować tych goździków .
mrokasia 10:44, 09 maj 2019

Kociamama napisał(a)

Piękne tulipki. Zaskoczona jestem że jeszcze kwitną u Ciebie tulipany i to jak kwitną

Aniu, to dlatego, że sadzone na początku kwietnia . Taki eksperyment ogrodowy .

A te Flaming Flag to ze złośliwości tak długo kwitną. Nie podobają mi się (lepiej wychodzą na zdjęciach niż w realu) i chcę się ich pozbyć. Wredne maupy .
Kociamama 10:52, 09 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Aniu, to dlatego, że sadzone na początku kwietnia . Taki eksperyment ogrodowy .

A te Flaming Flag to ze złośliwości tak długo kwitną. Nie podobają mi się (lepiej wychodzą na zdjęciach niż w realu) i chcę się ich pozbyć. Wredne maupy .

Termin sadzenia faktycznie z lekka egzotyczny, ale efekt łał A maupy fajne.
Brzozowadzie... 13:05, 09 maj 2019

TAR napisał(a)

tez chcialabym zdrowo ale co ja biedna moge na to, ze wole smacznie
u mnie soczkowo najczesciej grape + pomar, ewentualnie kiwi + jabłko, marchewka + jabłko. winogrona + grape. zielonych koktajli nie lubie choc pietruszke, szczypiorek, selera na peczki jadam najczesciej z jakims dodatkiem.
teraz mam fazy na vitamine C i kwasne, chyba po zimie mam jakies braki.

Ale wiesz, jak tak sobie zdrowo wypiję koktajl, to potem bez wyrzutów sumienia poprawię kawą z serniczkiem A to mój jedyny sposób na owoce, bo nie jadam, nie lubię, są za słodkie. Ciasta nie są za słodkie