Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Helen 21:24, 06 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Helen, dziękuję . Chyba pierwszy raz u mnie? Witaj i zaglądaj częściej .

Tak, pierwszy raz u Ciebie, ale widziałam Ciebie w wielu wątkach. Będę zaglądać i zapraszam także do siebie
Magleska 21:48, 06 maj 2019

Kasiu rewolucje u Ciebie wyszły super - frontowa z grabami nabrała klasy .....trzymam kciuki za nowe miejsce Conik...
No i Zdróweczka życzę mocno ,bo wyczytałam ,ze te roboty ogrodowe Ci troszkę zaszkodziły zdrowotnie ....
Tylko 6 dni mnie nie było ,a nie mogę się odrobić w zaległościach forumowych ....a mój ogród zarośnięty ,ze nie wiem od czego w środę zacząć
Buziaki
kwartet 08:10, 07 maj 2019

Kobieto a ja myślała że to Iza szast prast działa.
Grabiszcza wjechały w rabatę jak po maśle ,już sobie je wyobrażam z trawami.Rabata nabrała lekkości.
A skubaniutki dereń to mi z oczu nie chce zejść.
Zrówka życzę
A nie chcesz Lady U do ogrodu firmowego( pod te conki np)?
April 09:43, 07 maj 2019

O tak, Ania ma rację, Lady U by się przydały do firmowego. Są piękne i wieeelkie. Będziesz miała bezobsługowo.
Makusia 10:15, 07 maj 2019

Metamorfoza jak się patrzy! Zmiana ogromna i w 100% pozytywna. tulipy cudne- moje już ten sezon mają za sobą niestety
Brzozowadzie... 11:28, 07 maj 2019

No, to ja, a nie Anulka, będę ostatnia. Pięknie!! Lekko! Baardzo mi się podoba! Szacun za całą operację, bo wiem, że to na zdjęciach tylko tak łatwo wygląda, ale świetnie, że efekt jest Zdrówka życzę!!!
inka74 11:35, 07 maj 2019

Kasiu - dużo zdrowia życzę!!!
mrokasia 13:13, 07 maj 2019

effka napisał(a)
Współczuję ciekawe co to za szkodnik.

Zdrówka życzę!

Dzięki Ewcia.
Mam nadzieję, że siatka i trutka będą skuteczne bo wkurza mnie, że te hortki straszą łysymi patykami...

TAR napisał(a)
Kasiu, piwonia itoh bartzella cytrynowo-zółta. Kupiona z licencja za niemała kase i nie zakwitła od 3 sezonów. Ponoć sa piekne ale nie wiem, bo fotki tyle co w goolach widzialam

Aaaa... piwonia . No to trzymam kciuki za kwitnięcie. 3 lata, ależ masz cierpliwość, kobieto!

TAR napisał(a)

nie strasz, dopiero co posadzilam 6 montblanków

Myślisz, że akurat ta odmiana taka smaczna? Chyba nie, kilka metrów dalej mam jeszcze jedną Mont Blanc i cała jest (tfu, tfu, 3 razy przez lewe ramię!!!)

malgol napisał(a)
Kaska, ledwo na kilka dni wyjechałam a tu takie zmiany! No graby powiem Ci , wypas Wyglądaja pięknie i dostojnie Koniki niech się pasą gdzie indziej

A, tak jakoś wyszło . Cieszę się, że się podoba, ja jestem zachwycona . Pokażę całość jak wyzdrowieję i wykopię te plastikowe obrzeża .
inka74 13:21, 07 maj 2019

Wrzuciłam zdjęcia z wizyty u Danusi u mnie na wątku, szkoda, że cię z nami nie było...
mrokasia 13:22, 07 maj 2019

paulaa napisał(a)
Kurka no ciekawe co z tymi hortkami... Ja nie mam żadnej siatki żeby moje ogrodzić a też na 10 sztuk mam zgryzione dwie. Co ciekawe mąż mówił że widział rano zająca koło naszego domu ale czy to możliwe żeby zająć!?! No normalnie jak nie żrą mi drzew jakieś gąsienice i mszyce to znowu takie jajo! Daj znać co u Ciebie się będzie działo a ja dam znać co u mnie. Hortensjowym pożera żon precz!
PS ładnie tu u Ciebie zostanę tu na dłużej

Dzięki Paula za odwiedziny, zapraszam częściej. Dam znać jak sytuacja się rozwija. Ja pognałam eMa po siatkę .

kaz742011 napisał(a)

Dzisiaj zauważyłam że mam zjedzone pół hortensji " Bobo" i całkiem zażartą jeżówkę. Obok kolejnej czaiły się dwa ślimaki. Nie wiem czy były winne ale zemściłam się i poniosły śmierć na miejscu .

U Ciebie też? Może to rzeczywiście ślimaki? Jeśli tak to raczej nie przelezą przez siatkę a nawet jeśli to czekają na nie smakowite niebieskie granulki .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Tulipanki niezwykle fotogeniczne masz.
Ze zjedzoną hortką to dziwna sprawa. Do zeszłego sezonu miałam je za żelazne rośliny. Niestety okazało się, że lubią je opuchlaki. Ze zżeraniem całych liści jeszcze się nie spotkałam.

Dziękuję Haniu .
Za pierwszym razem stawiałam na kota - że albo zeżarł albo ocierał się, bo wszystkie pąki były jak urwane tuż przy łodydze. Ale teraz wygląda to tak jakby pąki były w połowie obżarte.

jolanka napisał(a)
Ja też zdycham Herbata z rumem na stole

O masz, współczuję. Mnie rozłożyło totalnie. Chrypię strasznie i mam okropny kaszel. Głównie śpię. Czekam, aż antybiotyk zacznie działać.