Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:58, 08 sie 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

O, i to jest dobra wskazówka dla Mrokasi. Mój jest za bardzo na oczach, a dopóki się nie rozsypie, nie przeniosę go - zrobiony jest z resztek bali pozostałych po budowie domu

Czytam wszystko co piszecie. I będę myśleć co i gdzie. I czasem mam poczucie, że te 600m2 to strasznie dużo a czasem że tak wiele to mi się tam nie zmieści .
makadamia 15:26, 08 sie 2019

mrokasia napisał(a)

No ja dziewczynom wierzę i mam ochotę na 1 skrzynię . O trudach czytać na wszelki wypadek nie będę .

Dlatego też i nie pisałam o nich
Trzeba realizować swoje chciejstwa, a nawet jeśli do pomidorów nie będziesz miała cierpliwości, to jedna skrzynia akurat pietruszkę i bazylię pomieści
mrokasia 16:11, 08 sie 2019

makadamia napisał(a)

Dlatego też i nie pisałam o nich
Trzeba realizować swoje chciejstwa, a nawet jeśli do pomidorów nie będziesz miała cierpliwości, to jedna skrzynia akurat pietruszkę i bazylię pomieści

Pomidorki to mam odmianowe od Łucji w donicach na tarasie i dzikusy wdeptane w żwir w tujach przy płocie . A bazylię w doniczce na parapecie w kuchni. Kuszą mnie w skrzyni rzodkiewki, buraczki, sałaty np. rukola, fasolka szparagowa, może marchewka .
anna_t 16:45, 08 sie 2019

mrokasia napisał(a)

No wiem, wiem, ze to przecież do ogarnięcia jest, w końcu to nie rocket-science .
Masz tylko 1 skrzynię? Jak dużą? Co w niej masz?
Ja myślałam też o 1-2 na próbę.
potem wrzucę foto u siebie
tulucy 16:51, 08 sie 2019

skrzynia szerokością to tak jak rabata, żeby można było z obu stron podejść i ogarnąć - 120-150 max. Długość - to zależy jakie deski zamówisz D:
Ja akurat mam 125x250 chyba.
Mam 7 skrzyń - w 2 są /może raczej były/ truskawki, reszta to warzywka - marchewka, buraczki, sąłaty, dynie i cukinie, ogórki, szparagówka.
Zioła to akurat mam w rabatach, ale to można tylko jak się nie robi oprysków Aaa por i seler też są. Groszek był i bób był.
mrokasia 17:16, 08 sie 2019

anna_t napisał(a)
potem wrzucę foto u siebie

Chętnie obejrzę
mrokasia 17:17, 08 sie 2019

tulucy napisał(a)
skrzynia szerokością to tak jak rabata, żeby można było z obu stron podejść i ogarnąć - 120-150 max. Długość - to zależy jakie deski zamówisz D:
Ja akurat mam 125x250 chyba.
Mam 7 skrzyń - w 2 są /może raczej były/ truskawki, reszta to warzywka - marchewka, buraczki, sąłaty, dynie i cukinie, ogórki, szparagówka.
Zioła to akurat mam w rabatach, ale to można tylko jak się nie robi oprysków Aaa por i seler też są. Groszek był i bób był.

Kochana, Ty to masz wieeeeelki ten warzywnik .
mrokasia 17:19, 08 sie 2019

Wiecie co? Mam ochotę wybrać się do Pęchcina pooglądać drzewa i popatrzeć na ceny. Może 16-tego? Mam wolne .
jolanka 18:19, 08 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Wiecie co? Mam ochotę wybrać się do Pęchcina pooglądać drzewa i popatrzeć na ceny. Może 16-tego? Mam wolne .

A sprawdziłaś czy pracują? 15.08. jest wolne. Chęci to mam
mrokasia 18:31, 08 sie 2019

jolanka napisał(a)

A sprawdziłaś czy pracują? 15.08. jest wolne. Chęci to mam

Słuszna uwaga . Zadzwonię jutro i dopytam. Pojechałabyś ze mną?