Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasia_CS 07:03, 09 sie 2019

Piszecie o skrzyniach i z jednej strony sama miałabym chęć na takową (choć miejsca oczywiście brak), ale i tak skutecznie odstrasza mnie lokalizacja mojego ogródka w mieście..inna sprawa, że dostaje dużo warzywek od mamy, więc też trochę mijałoby się to z celem, bo czasem nie jesteśmy w stanie przejeść tych dostaw działki..
Kasiu, Ania różankowa ma właśnie taką fajna skrzynie w kształcie litery U i dobry dostęp jest z każdej strony-bardzo mi się to podoba bo np moja mama zrobiła swoje skrzynki jak na mój gust za szerokie i ciężko wygodnie sięgać do warzyw po środku.
BKosimkArt 08:25, 09 sie 2019

mrokasia napisał(a)

tak właśnie knuję
fajnie byłoby się spotkać

O a kiedy wyruszacie?? tylko błagam powiedzcie że nie dziś
z chęcią bym się wybrała też bo nie byłam jeszcze.
April 08:28, 09 sie 2019

Ja najchętniej to byłabym tam na 9 rano. Żeby spokojnie mieć czas na zwiedzanie i zakupy. Mam półtorej godziny jazdy.
mrokasia 09:01, 09 sie 2019

jolanka napisał(a)

No pewnie

Cudownie!!! Będziemy się zdzwaniać.
mrokasia 09:02, 09 sie 2019

inka74 napisał(a)
samemu nie tylko z pracownikiem takim gatorkiem jeździsz za określonymi roślinami. Tam jest baaaardzo duży teren. Tak. Takie hasło. Kasya mnie kiedyś uświadomiła i skorzystałam.

dobrze wiedzieć, dzięki kochana
mrokasia 09:03, 09 sie 2019

Helen napisał(a)
Ale Wam zazdroszczę takich wypraw No i spotkań oczywiście

W Twojej okolicy też pewnie dziewczyny się odwiedzają .
mrokasia 09:07, 09 sie 2019

Magara napisał(a)

po kwitnieniu powiadasz... moje chyba z tych kwitnących inaczej albo mało bystra jestem bo nie zauważyłam kwitnienia
dwa krzaczki sadzone w zeszłym roku, wydaje mi się, że jakoś latem, przycięte jesienią bo wyczytałam, że "tak trzeba"... trzy sadzone teraz niedawno, zakładam, że to było w lipcu kwiatów niet u wszystkich

Kasia, a te najstarsze pędy to wycinałaś na wiosnę czy jesienią?

Haniu-Gruszko - podpowiesz tutaj? boję się w nowe wątki teraz wbijać bo mi całkiem czasu na sen zabraknie...

A to ciekawe, ze Ci nie kwitły, moje kwitną co roku, może jeszcze za młode - moja jedna młoda miała chyba ze dwa kwiatki.

Gosiek33 napisał(a)

Pęcherznica to chyba najstarsza roślina w moim ogrodzie, do niedawna wcale jej nie cięłam. Teraz nauczyłam się by najstarsze pędy wycinać. Inne fragmenty przycinam jeśli coś mi przeszkadza. Jak dla mnie całkowicie bezobsługowa roślina. Po kwitnieniu jak zetniesz nie będziesz cieszyć się ozdobnymi owocami. Zależy czego od niej oczekujesz? I zdaża się, że nie każdego roku kwitną

Ja swoje też przycinam kosmetycznie. Najstarsze pędy wycinałam w stanie bezlistnym ale zabij mnie a nie pamiętam kiedy - jesienią czy wiosną. Chyba jesienią bo pęcherznice wiosną bardzo soki puszczają.
mrokasia 09:09, 09 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)
Piszecie o skrzyniach i z jednej strony sama miałabym chęć na takową (choć miejsca oczywiście brak), ale i tak skutecznie odstrasza mnie lokalizacja mojego ogródka w mieście..inna sprawa, że dostaje dużo warzywek od mamy, więc też trochę mijałoby się to z celem, bo czasem nie jesteśmy w stanie przejeść tych dostaw działki..
Kasiu, Ania różankowa ma właśnie taką fajna skrzynie w kształcie litery U i dobry dostęp jest z każdej strony-bardzo mi się to podoba bo np moja mama zrobiła swoje skrzynki jak na mój gust za szerokie i ciężko wygodnie sięgać do warzyw po środku.

Kacha, zioła sobie w donicy dużej posiej albo jak ja - posadź pomidorki koktajlowe .
Do Ani muszę zajrzeć, miała zdjęcia wstawić ale na razie nie wstawiła .
mrokasia 09:10, 09 sie 2019

BKosimkArt napisał(a)

O a kiedy wyruszacie?? tylko błagam powiedzcie że nie dziś
z chęcią bym się wybrała też bo nie byłam jeszcze.

Basiula, ja się wybieram w następny piątek 16tego. Może uda Ci się dołączyć? Fajnie by było .
mrokasia 09:11, 09 sie 2019

April napisał(a)
Ja najchętniej to byłabym tam na 9 rano. Żeby spokojnie mieć czas na zwiedzanie i zakupy. Mam półtorej godziny jazdy.

Jola, zlituj się, a mogłaby być 10? Ja też mam ponad godzinę a Jola jeszcze więcej.